Olsberg Efficiency Controller

Dit systeem is exclusief verkrijgbaar voor de houtkachels van Olsberg en is verkrijgbaar voor alle modellen. Het Olsberg Efficiency Controller (OEC) systeem zorgt ervoor dat u nog meer rendement uit uw houtkachel haalt en tevens warmte en sfeer gemakkelijk combineert. Binnen ieder model is het binnen enkele handelingen geïnstalleerd en is vervolgens direct te gebruiken.

Nog milieubewuster stoken

Al hoewel de modellen van Olsberg al zo geproduceerd zijn om zo milieuvriendelijk te stoken, is het door middel van het OEC systeem mogelijk om nog milieubewuster te stoken. Het OEC systeem zorgt onder meer voor een optimale verbrandingsluchttoevoer, waarbij de verhouding tussen het vuur en het zuurstof ideaal zal zijn om het haardhout tot een volledige verbranding te laten komen. Deze volledige verbranding vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen, wat beter is voor mens en natuur.

Gemak en comfort

Met het OEC systeem geniet u van nog meer gemak en comfort tijdens het stoken in uw Olsberg houtkachel. Doordat exact de juiste hoeveelheid zuurstof wordt toegevoegd aan het vuur, zal deze te allen tijde goed blijven branden en beschikt u over een oogstrelend vlammenspel. U hoeft zelf alleen het haardhout bij te vullen aan uw Olsberg houtkachel en de technologie doet verder al het werk voor u.

Gemakkelijk in te bouwen

Ieder model van Olsberg is standaard voorzien van de mogelijkheid om het OEC systeem op te monteren en vandaar dat het zeer gemakkelijk in te bouwen is. Wanneer u later overweegt om het in te laten bouwen, dan is dit ook nog mogelijk. Het OEC systeem wordt gemonteerd bij de consument thuis door het desbetreffende installatiebedrijf. Vandaar dat als u dit later geïnstalleerd wil hebben, is het een kwestie van de benodigdheden aanschaffen en laten installeren door een installateur.