Elektrische haarden

Met een elektrische haard haal je een levendig, realistisch en sfeervol vlammenspel in huis, waarbij er ook modellen zijn die voor warmte kunnen zorgen. Het grootste voordeel van deze elektrische sfeerhaarden is vooral dat er geen afvoer nodig is om toch te kunnen genieten van een stukje nostalgische sfeer. Daarnaast zijn ze in een handomdraai geïnstalleerd, waarbij je alleen de stekker in het stopcontact hoeft te doen en vervolgens kan je genieten. Het genieten wordt al mogelijk gemaakt vanaf €0,05 per uur.

Producten 1-24 van 152

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 152

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een elektrische sfeerhaard kopen

Lijkt het je heerlijk om 's avonds op de bank te kruipen voor een knisperend vuurtje? Het is niet nodig om een houtkachel te kopen, want met een elektrische sfeerhaard kan je hetzelfde effect bereiken. Deze haarden vergen aanzienlijk minder onderhoud, makkelijker te installeren en nog beter voor het milieu ook. Want bij een elektrische sfeerhaard hoef je bovendien geen zorgen te maken over rookontwikkeling en as. Tegelijkertijd zorgen ze wel voor een unieke sfeer en wat extra warmte in huis. Ontdek de vele mogelijkheden met elektrische sfeerhaarden bij Droomkachels.

De installatie van elektrische haarden

Het grote voordeel van een elektrische haard is het makkelijke installatieproces. Waarbij je een traditionele houtkachel een rookkanaal en brandwerend materiaal nodig heeft, is dat bij de elektrische variant niet aan de orde. Zolang je een stopcontact in de buurt heeft, kan je een elektrische haard direct installeren. Wil je een ingebouwde haard aanschaffen? Dan heb je alleen wat extra plaatmateriaal nodig om de kachel netjes in jouw interieur te verwerken. Dit plaatmateriaal is aanzienlijk goedkoper dan het materiaal dat men voor traditionele haarden gebruikt, omdat het niet brandwerend hoeft te zijn.

Mooi vlammenspel door verschillende technieken

Wanneer je een haard in huis haalt, wil je natuurlijk wel van een knus vlammenspel kunnen genieten. Dat is geen probleem wanneer je voor een elektrische kachel gaat, want deze bootsen levensechte vlammen na. Er zijn allerlei technieken die de verschillende merken gebruiken om dit te realiseren. Zo zorgt Element4 voor een kwalitatief vuurbeeld door middel van een realistische houtset, standaard ontspiegeld glas en het vuur is dimbaar. Dimplex beschikt over meerdere technieken die in hun elektrische modellen verwerkt zijn, zodat er voor elk budget iets leverbaar is dat tot zijn recht komt in het interieur. Optiflame werkt door middel van spiegels die voor een bewegend oppervlak zorgen, Optimyst zorgt voor rook door middel van waterdamp en Optivirtual is de nieuwste techniek die ervoor zorgt dat een er illusies ontstaan door middel van een scherm. Bij Faber weten ze de techniek zo op elkaar in te laten spelen dat er een driedimensionaal vuurbeeld ontstaat dat niet te onderscheiden is van echt vuur.

De warmte van een elektrische (open)haard

Het is belangrijk dat een elektrische haard er mooi uitziet, maar een beetje extra warmte is ook niet verkeerd. Dan is een elektrische open haard die warmte geeft een ideale oplossing. De gemiddelde elektrische haard geeft een warmte tussen de nul en twee kilowattuur af. Dat betekent dat de warmte erg subtiel is, waardoor je de hitte alleen van dichtbij kunt voelen. Wil je de elektrische haard gebruiken om je woning te verwarmen? Dan kan je ervoor kiezen om een los warmte-element te laten installeren. Hierdoor kan de haard meer warmte afgeven, waardoor je van een mooi en warm vuurtje geniet. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden met warmte, zoals inbouw en vrijstaande haarden met warmte. Maar houd er wel rekening mee dat deze optie niet bij iedere kachel mogelijk is.

Soorten, maten en types elektrische haarden

Het maakt niet uit wat voor haard je zoekt: er is altijd wel een model dat bij je past. Zo heb je de keuze uit een vrijstaande haard en een inbouwhaard. Een vrijstaand model is ideaal wanneer je ruimte wilt besparen. Een inbouwhaard wordt netjes in jouw muur verwerkt en is in meer uiteenlopende vormen en maten verkrijgbaar. Vervolgens moet je het vuurzicht bepalen. Ga voor een simpel front vuurzicht, of bekijk het vlammenspel vanuit meerdere kanten door een tweezijdige of driezijdige elektrische haard te kopen. Dan is er ook nog een doorkijkhaard, waarbij je de vlammen vanuit iedere kant kunt bewonderen.

Elektrische haard met schouw

Wil je echt voor de open haard look gaan? Dan is een elektrische haard met schouw ideaal. Door de ombouw lijkt het net alsof het een echte open haard is maar heeft het de voordelen van een vrijstaande haard. In combinatie met het vlammenspel is dit een van de meest realistische elektrische haarden. De elektrische sfeerhaard met schouw is namelijk makkelijk te verplaatsen en kan overal neergezet worden waarbij er aansluiting op elektriciteit is.

De beste elektrische kachel merken

Je wilt natuurlijk kwaliteit in huis halen. Dat is geen probleem wanneer je voor een elektrische kachel van een topmerk gaat. Bij Droomkachels vind je bijvoorbeeld haarden van Charlton & Jenrick, gespecialiseerd in het maken van elektrische kachels met een klassieke uitstraling. De haarden van Dimplex zijn modern en uniek, terwijl Element4 een uitstekende keuze is wanneer je een inbouwhaard zoekt. Het merk Faber combineert klassiek en modern als geen ander. Wat uw wensen ook zijn: bij Droomkachels vind je de perfecte elektrische haard voor jouw interieur.

Cinewall met elektrische haard

Alleen een elektrische haard in een ombouw zo saai? Kies dan voor een cinewall voor een totaalplaatje. Hierbij kan je het zelf zo uitgebreid maken door naast de ombouw te kiezen voor bijvoorbeeld kasten, meubels en verlichting. Daarbij is dit op verschillende manieren af te werken met onder andere stucwerk en leren tegels.

Wat is het verbruik van een elektrische haard?

Het verbruik van een elektrische haard varieert afhankelijk van de grootte en het model. Over het algemeen verbruiken elektrische haarden tussen 1.000 en 2.000 watt per uur bij volledig vermogen. Dit betekent dat als je een haard 5 uur per dag gebruikt op vol vermogen, het verbruik tussen 5 en 10 kWh per dag zou liggen.

Heeft een elektrische haard een afvoer nodig?

Nee, een elektrische haard heeft geen afvoer nodig. Dit komt omdat elektrische haarden geen echte vlammen of verbrandingsgassen produceren. Ze gebruiken elektriciteit om warmte te genereren en een vlam-effect te creëren, meestal door middel van LED-verlichting of andere visuele technieken. Dit maakt de installatie van een elektrische haard flexibel en eenvoudig.

Geeft een elektrische sfeerhaard warmte af?

Ja, veel elektrische sfeerhaarden kunnen warmte afgeven. Alleen de warmte is beperkt. Je kunt geen hele ruimtes verwarmen. Maar het is ook mogelijk om alleen het vlam-effect te gebruiken zonder warmte, wat handig is als je alleen de gezellige sfeer van een haard wilt, zonder extra warmte.

Wat kost een elektrische haard?

De kosten van een elektrische haard kunnen sterk variëren, afhankelijk van het model, de grootte en de functies. Eenvoudige modellen kunnen al vanaf ongeveer 2000 euro verkrijgbaar zijn, terwijl high-end modellen met realistische vlam-effecten en extra functies kunnen oplopen tot wel 5000 euro of meer. Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties bij het kiezen van een haard.