Houtkachels

Bij Droomkachels gaan wij voor kwaliteit en dat is terug te zien in de houtkachels die wij aanbieden. Elke houtkachel heeft een rendement van minimaal 75%, waardoor deze perfect geschikt zijn in een hedendaags huishouden. Binnen het assortiment zijn onder andere vrijstaand, inzet-, inbouw- en hangende haarden te vinden. Ontdek ons assortiment en kies de houtkachel die jouw interieur complementeert en je avonden verwarmt. Ervaar de charme van echt vuur!

Producten 49-72 van 476

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 49-72 van 476

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom een houtkachel binnen?

Er zijn verschillende redenen om een houtkachel te kopen. Het is een aangename toevoeging aan de ruimte, omdat het dé eyecatcher zal zijn. Niemand kan eromheen en zal zich direct welkom voelen als zij oog in oog komen te staan met het vlammenspel. Daarnaast zorgen houtkachels binnen in jouw kamer voor een aangename warmte waarmee elke ruimte in korte tijd op een aangename temperatuur kunnen zijn. Tevens kan er een energiebesparing van 50% gerealiseerd worden. Het aanbod aan houtkachels is erg divers, waardoor er voor elk huis een model is wat binnen het interieur past. Bij de keuze van een houtkachel is het van belang om goed te letten op de regels. Bekijk de regelgeving over houtkachels.

Soorten en maten houtkachels

Droomkachels.nl heeft met ruim 400 houtkachels de grootste collectie online staan, waardoor een keuze maken voor dat perfecte model in jouw situatie soms lastig kan zijn. Het begint met de keuze voor een vrijstaand, inzet-, inbouw- of hangend model. Dit wordt voornamelijk gebaseerd op basis van de mogelijkheden en de voorkeur qua uitstraling. Vrijstaande houtkachels kunnen gebruikt worden als er beperkte ruimte is of als deze geplaatst dienen te worden in een bestaande schouw. Als deze toch zoveel mogelijk onderdeel moeten zijn van het geheel, dan zijn er de draaibare houtkachels en deze zijn over het algemeen rond. Deze zijn voorzien van een voet, waardoor deze gedraaid kunnen worden en zich als het ware verplaatsen naar het punt waar het vuur gewenst is. Zo kan een hangende houtkachel zorgen voor meer dimensie in de ruimte. Inzet houtkachels zijn de ideale oplossing om van een oude open haard zonder al te hoog rendement toch een HR open haard te maken. Vaak stijgt het rendement van circa 20% met gemak naar 80% of zelfs meer. Als er geen bestaande situatie is, kunnen inbouw houtkachels hetzelfde bieden. Deze worden op hoogte gebracht en vervolgens ingebouwd op de manier zoals dat gewenst is. Dit kan bijvoorbeeld met een nis erin om haardhout op te bergen of direct met een meubel eraan gemaakt worden. Vervolgens is het van belang om met verschillende specificaties rekening te houden, zodat de houtkachel zo goed mogelijk aansluit op de situatie. De volgende specificaties zijn van groot belang en voor elke situatie anders: Vermogen, rendement, vuurzicht, afvoerdiameter en de afvoer (boven en/of achter). Daarnaast zijn er ook nog veel houtkachel accessoires te vinden die handig kunnen zijn. Als je niet precies weet waar je op dient te letten, dan staan wij klaar als jouw personal shopper om jouw droomkachel te vinden. Hulp nodig bij deze keuze? Bel direct met een expert op 035 - 205 70 85.

Houtkachel merken

Als duidelijk is waar de houtkachel aan dient te voldoen, is de volgende stap om daadwerkelijk voor een specifiek model te gaan kiezen. Alle merken die Droomkachels aanbiedt zijn gerenommeerde merken die houtkachels fabriceren die voldoen aan de hoogste eisen waaronder de nieuwe EcoDesign richtlijnen die in 2020 in zijn gegaan. Dit betekent dat een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd kan worden en deze bij goed gebruik geen negatieve impact hebben op het milieu. In Nederland is Dik Geurts een erg gewild merk. De Dik Geurts houtkachels zijn van bijzonder hoge kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. De volgende merken zijn tevens populair: Altech, JAcobus en Jøtul. Het belangrijkste is uiteindelijk dat de houtkachel in de ruimte past. Zo heb je bij een nieuwbouwwoning met goede isolatie en wellicht vloerverwarming voldoende aan een kleine houtkachel.

Installatie van een houtkachel

Bij een houtkachel kopen is het van belang om stil te staan over de mogelijkheden van het installeren ervan. Het belangrijkste is uiteraard dat deze op een goede en veilige manier kan worden aangesloten waarbij de regels uit het Bouwbesluit in acht worden genomen. Droomkachels werkt samen met gediplomeerde ZZP'ers die te allen tijde volgens deze regels installeren en hiermee zorgen voor kwaliteit waar jaren kan worden genoten zonder twijfels. Voor de mogelijkheden in jouw situatie en advies op maat kan altijd contact worden opgenomen met Droomkachels.

Wat zijn de beste houtkachels?

Droomkachels heeft een groot assortiment houtkachels. Alle kachels die wij verkopen, zijn van uitstekende kwaliteit. Wat de beste houtkachels van het moment zijn? Wij tippen de Dik Geurts Vidar Triple, JAcobus 6, Altech Grande Nobles Basis, Jøtul F 163 en Dik Geurts Ivar 5 Store. Deze houtkachels hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zien er bovendien prachtig uit.

Welke soorten houtkachels zijn er?

Houtkachels zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld een vrijstaand model kopen, maar ook een inzetkachel, een hangende kachel of een inbouwkachel. Daarnaast zijn de zogeheten speksteenkachels erg populair. Deze kachels zijn voorzien van speksteen platen, die de warmte uit het gestookte hout opslaan en urenlang uitstoten. Hierdoor heeft een speksteenkachel een hoog rendement.

Wat is Ecodesign 2022?

Ecodesign 2022 voor houtkachels stelt strikte emissienormen en energie-efficiëntie-eisen vast voor nieuwe houtkachels binnen de Europese Unie. Deze regelgeving beoogt de uitstoot van fijnstof, koolmonoxide, stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen te verminderen en de energieprestaties te verbeteren. Het stimuleert fabrikanten om schonere, efficiëntere kachels te ontwerpen, wat leidt tot een verminderde milieu-impact en betere luchtkwaliteit.

Heeft een houtkachel onderhoud nodig?

Ja, een houtkachel heeft regelmatig onderhoud nodig om veilig en efficiënt te blijven werken. Onderhoud omvat het schoonmaken van de kachelruit, het verwijderen van as, het controleren van de deurafdichting en het inspecteren van de verbrandingsluchttoevoer. Daarnaast is het belangrijk om de schoorsteen jaarlijks te laten vegen om ophoping te verwijderen, wat het risico op schoorsteenbranden vermindert. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de kachel en waarborgt een goede werking.