Pelletkachels

De pelletkachel is de afgelopen jaren erg populair geworden om het huis mee te verwarmen. Alle modellen die Droomkachels aanbiedt zijn CE gecertificeerd, waardoor je altijd kiest uit pelletkachels die van de hoogste kwaliteit zijn. Pelletkachels hebben onder andere een hoog rendement van circa 85%, zorgen daardoor voor veel warmte en zijn zeer vriendelijk in gebruik. De houtpellets als brandstof zorgen voor een CO2-neutrale verbranding, waardoor het stoken niet schadelijk is voor het milieu.

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Werking pelletkachel

De brandstof die gebruikt wordt om de stoken in een pelletkachel zijn houtpellets. Dit zijn kleine korrels, welke onder hoge druk zijn samengeperst en zorgen voor een optimaal rendement. Deze houtpellets worden opgeslagen in het reservoir van de pelletkachel en gedoseerd door middel van een schroef naar de verbrandingskamer gebracht. Wanneer je via de thermostaat heeft aangegeven hoe warm je het wil hebben, dan zal de pelletkachel het werk voor je doen en zelf de juiste hoeveelheid houtpellets en zuurstof toevoegen aan de verbrandingskamer. Hierdoor gebruikt je nooit teveel brandstof, maar verkrijgt je wel de meeste warmte en het hoogste rendement.

Pelletkachel prijzen

Door de jaren heen is het aanbod steeds groter geworden en hierdoor lopen de pelletkachel prijzen erg uiteen. De pelletkachel prijzen beginnen ongeveer bij €2000 en kunnen oplopen tot zo’n €7000. De prijs van de pelletkachel hangt sterk af van de mogelijkheden, want hoe meer luxe hoe duurder het model zal zijn. Belangrijk is om van te voren te kijken naar wat je nodig heeft qua vermogen om de ruimte te verwarmen en op basis hiervan te kijken naar de mogelijkheden.

Goedkope pelletkachel?

De pelletkachels zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen en daardoor komen er steeds meer bedrijven bij die deze gaan produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er verschillende modellen te verkrijgen zijn die goedkoper zijn dan de standaard hoogwaardige merken. Droomkachels heeft een gevarieerd aanbod aan pelletkachels, waardoor er voldoende keuze is.

Pelletkachel kopen

Een pelletkachel kopen is iets waar goed over nagedacht dient te worden, omdat het iets is wat helemaal moet kloppen. Je dient een model naar keuze te hebben dat voldoet aan jouw eisen en hopelijk jouw verwachtingen te boven gaat. Tevens is het belangrijk bij het kopen van een pelletkachel dat alles in orde is qua aansluiting, zodat je op een veilige kunt genieten. Als je vragen heeft over een pelletkachel kopen, dan kunt je altijd contact met ons opnemen.

Installatie pelletkachel

Het installeren en aansluiten van de pelletkachel kan op twee manieren gedaan worden. De eerste manier wordt ook bij andere verbrandingsinstallaties gehanteerd en hierbij wordt het rookkanaal vanaf de pelletkachel naar het dak geleid. De tweede manier heet de “gevelaansluiting”, waarbij het rookkanaal door de muur gaat. Er wordt aangeraden om de eerste manier te hanteren, omdat de volledige garantie wordt behouden en de pelletkachel tevens een betere trek heeft.

Onderhoud pelletkachels

Het onderhoud aan pelletkachels is minimaal, omdat het een erg schone manier van verwarmen is. De houtpellets zorgen voor ongeveer 0,5% as, wat concreet 5 gram as per 1000 gram houtpellets is. Door éénmaal per jaar jouw pelletkachel en rookkanaal te laten controleren en reinigen, ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en vele veilige stookuren.

Veiligheid pelletkachel

Ook met een pelletkachel is er sprake van vuur en dus dient er veilig mee omgegaan te worden. Zelf kun je de veiligheid vergroten door DIN+ gecertificeerde houtpellets te stoken, waardoor de verbranding beter verloopt en je zeker bent van kwaliteit. Echter zorgt de pelletkachel zelf ook voor een stuk veiligheid, want er zitten verschillende sensoren in die oververhitting voorkomen en ook zal die op slaapstand gaan als er opgemerkt wordt dat iets fout dreigt te gaan.