Pelletkachels

De pelletkachel is de afgelopen jaren erg populair geworden om het huis mee te verwarmen. Alle modellen die Droomkachels aanbiedt zijn CE gecertificeerd, waardoor u altijd kiest uit pelletkachels die van de hoogste kwaliteit zijn. Pelletkachels hebben onder andere een hoog rendement van circa 85%, zorgen daardoor voor veel warmte en zijn zeer vriendelijk in gebruik. De houtpellets als brandstof zorgen voor een CO2-neutrale verbranding, waardoor het stoken niet schadelijk is voor het milieu.
Toon Filters
Prijs
€ 0 € 3750 € 0 t/m € 3750
Merk
 1. (1)
 2. (4)
 3. (2)
Kleur
 1. (3)
 2. (3)
 3. (1)
Aansluiting
 1. (1)
 2. (6)
Externe luchttoevoer
 1. (6)
 2. (1)

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Voordelen pelletkachels

Pelletkachels hebben erg veel voordelen en dit zorgt ervoor dat ze zeer snel populairder worden. De laatste jaren zijn steeds meer huishoudens in contact gekomen met pelletkachels en hebben via deze manier een verantwoorde manier van verwarmen gevonden. Door de vele voordelen is de pelletkachel een product geworden dat door veel huishoudens niet meer weg te denken is. Hieronder een lijst met voordelen van de pelletkachel;
 • Zeer hoog rendement van circa 85%
 • Milieuneutrale verwarming
 • Duurzame energiebron
 • Besparingen op de energierekening tot wel 50%
 • Na verbranding ca. 0,5% asresten
 • Zuinige verbranding
 • Thermostaat voor de gewenste temperatuur

Werking pelletkachel

De brandstof die gebruikt wordt om de stoken in een pelletkachel zijn houtpellets. Dit zijn kleine korrels, welke onder hoge druk zijn samengeperst en zorgen voor een optimaal rendement. Deze houtpellets worden opgeslagen in het reservoir van de pelletkachel en gedoseerd door middel van een schroef naar de verbrandingskamer gebracht. Wanneer u via de thermostaat heeft aangegeven hoe warm u het wil hebben, dan zal de pelletkachel het werk voor u doen en zelf de juiste hoeveelheid houtpellets en zuurstof toevoegen aan de verbrandingskamer. Hierdoor gebruikt u nooit teveel brandstof, maar verkrijgt u wel de meeste warmte en het hoogste rendement.

Pelletkachel prijzen

Door de jaren heen is het aanbod steeds groter geworden en hierdoor lopen de pelletkachel prijzen erg uiteen. De pelletkachel prijzen beginnen ongeveer bij €750 á €1000 en kunnen oplopen tot zo’n €10.000. De prijs van de pelletkachel hangt sterk af van de mogelijkheden, want hoe meer luxe hoe duurder het model zal zijn. Belangrijk is om van te voren te kijken naar wat u nodig heeft qua vermogen om de ruimte te verwarmen en op basis hiervan te kijken naar de mogelijkheden.

Goedkope pelletkachel?

De pelletkachels zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen en daardoor komen er steeds meer bedrijven bij die deze gaan produceren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er verschillende modellen te verkrijgen zijn die goedkoper zijn dan de standaard hoogwaardige merken. Droomkachels heeft een gevarieerd aanbod aan pelletkachels, waardoor er voldoende keuze is. De goedkoopste pelletkachel begint al onder de €1000!

Pelletkachel kopen

Een pelletkachel kopen is iets waar goed over nagedacht dient te worden, omdat het iets is wat helemaal moet kloppen. U dient een model naar keuze te hebben dat voldoet aan uw eisen en hopelijk uw verwachtingen te boven gaat. Tevens is het belangrijk bij het kopen van een pelletkachel dat alles in orde is qua aansluiting, zodat u op een veilige kunt genieten. Als u vragen heeft over een pelletkachel kopen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Installatie pelletkachel

Het installeren en aansluiten van de pelletkachel kan op twee manieren gedaan worden. De eerste manier wordt ook bij andere verbrandingsinstallaties gehanteerd en hierbij wordt het rookkanaal vanaf de pelletkachel naar het dak geleid. De tweede manier heet de “gevelaansluiting”, waarbij het rookkanaal door de muur gaat. Er wordt aangeraden om de eerste manier te hanteren, omdat de volledige garantie wordt behouden en de pelletkachel tevens een betere trek heeft.

Onderhoud pelletkachels

Het onderhoud aan pelletkachels is minimaal, omdat het een erg schone manier van verwarmen is. De houtpellets zorgen voor ongeveer 0,5% as, wat concreet 5 gram as per 1000 gram houtpellets is. Door éénmaal per jaar uw pelletkachel en rookkanaal te laten controleren en reinigen, bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en vele veilige stookuren.

Veiligheid pelletkachel

Ook met een pelletkachel is er sprake van vuur en dus dient er veilig mee omgegaan te worden. Zelf kunt u de veiligheid vergroten door DIN+ gecertificeerde houtpellets te stoken, waardoor de verbranding beter verloopt en u zeker bent van kwaliteit. Echter zorgt de pelletkachel zelf ook voor een stuk veiligheid, want er zitten verschillende sensoren in die oververhitting voorkomen en ook zal die op slaapstand gaan als er opgemerkt wordt dat iets fout dreigt te gaan.