Jotul houtkachels

Al meer dan 160 jaar staat het merk Jøtul bekend om zowel moderne als klassieke gietijzeren houtkachels. Het merk is afkomstig uit Noorwegen dat strenge winters kent, maar zij zorgen voor genoeg warmte binnenshuis. Jøtul heeft een groot assortiment beschikbaar dat vele varianten kent met elk andere kenmerken en mogelijkheden. Dankzij het gebruik van hoogwaardig gietijzer kunnen de kachels hoog opgestookt worden. De kachels dienen perfect als warmtebron, maar ook zeker als sfeermaker.

Producten 1-24 van 51

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 51

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ruim 165 jaar ervaring met houtkachels

Jøtul wordt gefabriceerd in Noorwegen, het land waar het in de winter -30 graden kan worden. Door de eeuwenlange strijd tegen deze lage temperaturen is er bij de Noren een passie ontstaan voor het verwarmen met houtkachels. De houtkachel is het wapen om de winter te overleven. Daarnaast is de houtkachel natuurlijk een mooi centraal punt in huis waar fijne momenten gedeeld kunnen worden en waar iedereen lekker tot rust kan komen. Jotul is een familiebedrijf dat al 165 jaar ervaring heeft met houtkachels. Kennis en kunde is doorgegeven van generatie op generatie, mede hierdoor staat de kwaliteit van Jotul kachel buiten kijf.

De F series van Jotul

Aan mogelijkheden geen gebrek bij Jøtul dankzij de zeer uitgebreide F-series. De F-serie van Jotul bestaat uit houtgestookte houtkachels. Het design van de kachels in deze serie lopen uiteen van klassiek tot modern, waardoor er altijd een model is dat perfect aansluit op jouw interieur. Een opmerkelijk kenmerk binnen deze serie is de druppelvormige design. De F 470 serie was er hier één van en heeft de “Red dot” ontwerpprijs gewonnen. Inmiddels is de F 470 niet meer in productie, de F 371A komt het meest in de buurt bij dit model. De meeste verkochte houtkachel uit de F serie is de vrijstaande F602.

Hoogwaardige kwaliteit houtkachels

Voor Jøtul geldt alleen het beste als het juiste. Elke houthaard wordt met de hand in Noorwegen gemaakt van de beste materialen die er bestaan. Dit resulteert onder andere in een betere garantie vanuit Jøtul dan menig ander merk. Jøtul kenmerkt zichzelf als de fabrikant van de 's werelds beste en duurzaamste gietijzeren houtkachels. Eenmaal gekozen voor een haard van Jøtul? De kachel blijft met gemak 25 jaar voor een aangename warmte zorgen zonder in te leveren op het rendement. Jotul houtkachels worden gemaakt van hoogwaardig gietijzer. Waarom is gietijzer zo geschikt als materiaal voor een houtkachel? Gietijzer kan tot zeer hoge temperaturen worden verhit en het materiaal kan snel worden verwarmt en koelt ook snel weer af. Bij de fabricage wordt gebruik gemaakt van gerecycled gietijzer van lokale ondernemers. Uiteraard worden de grondstoffen eerst uitvoerig getest alvorens het gebruikt wordt tijden het productieproces.

Jotul's Clean Burn technologie

Jotul is één van de meest vooruitstrevende haarden fabrikanten op het gebied van milieuverantwoord stoken. Met de Clean Burn technologie van Jotul is stoken méér dan milieuvriendelijk. Je maakt met een houtgestookte kachel van Jotul een zeer milieubewuste keuze. Het motto van deze vooruitstrevende fabrikant is dan ook: "Clean Burn is a matter of fact for us". Naast een milieubewuste keuze is de Clean Burn technologie ook erg goed voor de portemonnee. Door de nieuwe ontwikkelingen zijn de huidige kachel modellen zeer efficiënt in vergelijking met oudere modellen. Als de kachel goed gestookt wordt, kan er tot wel 50% bespaard worden op haardhout. Je stookt zuinig, heel erg efficiënt en bespaard daardoor veel geld. Door de goede en volledige verbranding zullen ook de buren minder hinder ondervinden van uw stookgedrag. Maar wat houdt de Clean Burn technologie precies in? Bij de verbranding van hout komt gas en fijnstof vrij. In een ouderwetse kachel gaan deze stoffen rechtstreeks door de schoorsteen naar buiten in de vorm van rook en roet. Bij de Clean Burn technologie wordt het gas en de fijnstof afgevangen, verrijkt met zuurstof en opnieuw verbrand. Dit proces gebeurd in een apart verbrandingssysteem. Deze techniek zorgt voor minder uitstoot en meer warmte.

Extra warmteopslag

Enkele modellen zijn voorzien van een extra warmteopslag. Wat houdt dit nou precies in? Wanneer het buiten kouder wordt en de kachel niet alleen dient voor sfeer, maar ook moet verwarmen is het handig wanneer de haard warmte vasthoudt. Boven de stookkamer is extra ruimte gecreëerd, deze ruimte is gevuld met steen. De steen heeft als functie de warmte vast te houden. Wanneer de kachel uit is, blijft de steen warm en deze geeft vervolgens nog tot zo'n 12 uur later warmte af. De steen is gemaakt van olivijnzand en heeft als eigenschap warmte lang vast te kunnen houden.