Inzet houtkachels

Beschik je over een open haard en droom je over wat anders? De inzet houtkachel is de makkelijkste oplossing. Deze kan in de huidige open haard worden geschoven en zorgt op deze manier voor een veiligere manier van stoken en een hoger rendement. De inzet houtkachels zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor deze altijd een oplossing biedt. Opening aan de voorzijde, zijkant of beide zijkanten behoort tot de mogelijkheden.

Producten 1-24 van 58

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 58

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een inzethaard?

Een inzethaard is een speciaal type haard dat in de open haard van een huis wordt geplaatst om een beter rendement te halen en een elegante, moderne esthetiek te creëren. Inzethaarden zijn ontworpen om in bestaande open haarden te passen, en bieden een efficiëntere warmteopwekking en een schonere verbranding dan traditionele open haarden. Ze zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Een houthaard als inzethaard combineert de gezelligheid en het natuurlijke aspect van een houtvuur met een strak design. Het zicht op de vlammen blijft behouden, maar met minder roet en as in jouw woonruimte. Zo combineert de inzethaard de schoonheid en sfeer van een traditioneel vuur met moderne efficiëntie en design.

Oude open haard moderniseren

Heb je een oude, traditionele open haard die je wilt moderniseren? Het toevoegen van een inzethaard kan de perfecte oplossing zijn. Een inzethaard, specifiek ontworpen om in bestaande open haarden te passen, kan jouw oude haard transformeren tot een efficiënte en milieuvriendelijke warmtebron. De inzethaard biedt een geoptimaliseerde warmteafgifte en zorgt voor een schonere verbranding, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd. Met verschillende designs, van modern tot traditioneel, kun je de inzethaard kiezen die het beste bij jouw interieur past. Bovendien geeft de houtgestookte inzethaard dat authentieke, knusse gevoel dat alleen een houtvuur kan bieden. Geniet van de sfeer van een knapperend houtvuur, terwijl je jouw woning efficiënt verwarmt en tegelijkertijd een vleugje moderniteit toevoegt.

De keuze is reuze

Het assortiment is erg ruim, omdat er tientallen modellen zijn en deze kunnen op honderden manieren worden afgewerkt. Het assortiment is vooral te onderscheiden op basis van de afmetingen en de mogelijkheid tot het inzetten. Qua afmetingen zijn er inbouw houtkachels die gericht zijn om in te bouwen op plekken waar weinig ruimte is. Per inzet houtkachel zijn er een aantal mogelijkheden om deze in te bouwen en dat heeft te maken met het zogeheten vuurzicht. Zo zijn er inzet houtkachels met alleen de mogelijkheid om het vuur aan de voorzijde te bewonderen, maar ook aan de zijkant of zelfs aan drie kanten. Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, heeft vooral te maken met de afwerking van de inzet houtkachel. Wil je graag een design model in een vlakke wand voor een strak eigentijds resultaat of liever afgewerkt met een schouw die voorzien is van natuursteen? Al jouw ideeën kan je voorleggen aan één van de medewerkers van Droomkachels om je te helpen aan een passend model en uiteindelijk het resultaat te verkrijgen dat je voor ogen hebt.

Wat is het verschil tussen inzet- en een inbouwhaard?

Als je deze twee typen haarden ziet, zou je wellicht kunnen denken dat ze hetzelfde zijn. Toch zit er een belangrijk verschil tussen. Een inbouwhaard wordt ingebouwd in een wand en is geschikt voor een huis dat nieuw wordt gebouwd. Er wordt tijdens het schetsen van de situatie dus al rekening gehouden met een haard. Een inzethaard kan geplaatst worden in een reeds bestaand huis en wordt geplaatst in een schouw of open haard die al bestaat. Een ander verschil is dat bij een inbouwhaard de haard zelf grotendeels in de muur ligt verborgen, waardoor er minder randen en kaders te zien zijn. De focus ligt meer op de vlammen en de haard is één met je interieur.

Wat is het voordeel van een inzethaard?

Het voordeel van een inzethaard is de verbeterde energie-efficiëntie in vergelijking met een traditionele open haard. Inzethaarden verminderen warmteverlies en tocht, verlagen de uitstoot van schadelijke stoffen en bieden een veiligere, controleerbare verbranding. Ze passen in de opening van een bestaande haard, waardoor ze een praktische oplossing zijn om een open haard om te bouwen naar een milieuvriendelijkere warmtebron.

Hoe installeer je een inzethaard?

Om een inzethaard te installeren, volg deze basisstappen: 1) Meet de opening van de bestaande haard om de juiste inzethaard te selecteren. 2) Verwijder eventuele obstakels in de haard. 3) Plaats de inzethaard en zorg voor een veilige en stabiele positionering. 4) Verbind het rookkanaal van de inzethaard met het bestaande schoorsteenkanaal. 5) Controleer de afdichtingen en luchttoevoer. 

Wanneer gebruik je een inzethaard?

Een inzethaard wordt gebruikt wanneer je een bestaande open haard wilt ombouwen naar een efficiëntere warmtebron. Inzethaarden zijn ontworpen om in de opening van een bestaande haard te passen en de warmte-output te verbeteren. Ze verminderen warmteverlies en tocht, verlagen de uitstoot van schadelijke stoffen en bieden een veiligere en meer controleerbare manier om hout of andere brandstoffen te verbranden.