Vrijstaande elektrische haarden

Een vrijstaande elektrische kachel is een steeds populairder product voor in de woonkamer of slaapkamer. Het geeft je de onwijs knusse gevoelens die een open haard je geeft, zonder dat je een echte open haard nodig hebt. Een elektrische kachel kan namelijk overal aangesloten worden en tovert zo elke kamer om in een knus paleisje om samen met partner of het gezin te genieten van het samenzijn.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een vrijstaande elektrische kachel in jouw woning

Een vrijstaande elektrische kachel kent een aantal grote voordelen ten opzichte van de echte open haard of de gaskachel. Ten eerste is er voor een vrijstaande kachel geen schoorsteen of inbouw nodig. Je hoeft de kachel enkel aan te sluiten aan elektriciteit en je kunt er direct van genieten. Dit heeft als voordeel dat je deze kachel gemakkelijk van kamer naar kamer kunt vervoeren, of hem zelfs mee kunt nemen naar een feest bij familie. Een vrijstaande elektrische kachel heeft weinig onderhoud nodig en je hoeft er ook niets voor voor te bereiden.

Een elektrische kachel of enkel knusse gezelligheid

Het grote voordeel van vrijstaande elektrische kachel is dat je heel veel zelf in de hand hebt. ten eerste bepaald je natuurlijk zelf waar je deze kachel geplaatst, maar daarbij kent deze kachel ook een aantal handige opties. Zo kun je vaak zelf instellen of je enkel wilt dat de kachel knusse vlammen laat zien, of dat deze ook warmte produceert. Daarbij kun je bij het hogere segment van deze kachels ook de felheid van de vlammen en de warmte van de kachel instellen. Dit maakt de elektrische kachel een ideale aankoop wanneer je graag snel en gemakkelijk de kachel aan wilt kunnen zetten voor de gezelligheid.

Een vrijstaande elektrische kachel is energiezuiniger

Dat een echte open haard slecht is voor het milieu weten we allemaal. Maar dat een normale gaskachel of verwarming niet erg zuinig is weten veel mensen niet. De reden hiervoor is dat een gaskachel ruw gas verbrandt om warmte en licht te creëren. Dit kost zeer veel gas. Een normale verwarming met radiatoren zijn ook niet zuinig omdat ze vaak onder ramen worden geplaatst. Dit is immers de plek waar de verwarming het minste in de weg staat. Echter stijgt warmte op en gaat er dus veel van verloren door de ramen. Een vrijstaande elektrische kachel kan echter zonder problemen overal worden neergezet en zeer zuinig warmte genereren. Elektriciteit kan namelijk zonder problemen warmte veroorzaken, zonder dat dit erg veel energie kost.

Vrijstaande elektrische kachel via het internet bestellen

Een vrijstaande elektrische kachel bestel je natuurlijk via het internet. Hier heb je het beste overzicht van alle modellen en kleuren die je zou kunnen bestellen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een product vindt dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar dat ook binnen jouw budget en wensen lijstje past. Zoek je een elektrische kachel die bijvoorbeeld de vlammen kan dimmen, of een timer heeft zodat je bij het haardvuur in slaap kunt vallen? Door op deze specificaties te selecteren, zul je zonder zorgen een passend product vinden. Deze bestel je door een offerte aan te vragen en daar te vermelden dat het allen gaat om het leveren.

Hoe duur is een vrijstaande elektrische haard in gebruik? 

De gebruikskosten van een vrijstaande elektrische haard hangen af van de elektriciteitsprijs en het verbruik van de haard. Stel dat een haard 1500 watt verbruikt en je gebruikt hem 5 uur per dag, dan verbruikt hij 7,5 kWh per dag. Als de prijs per kWh bijvoorbeeld 0,20 euro is, kost het ongeveer 1,50 euro per dag om de haard te gebruiken.

Geeft een vrijstaande elektrische haard een realistisch vuurbeeld?

Veel moderne vrijstaande elektrische haarden bieden een zeer realistisch vuurbeeld. Dit wordt bereikt met behulp van geavanceerde LED-verlichting, spiegeltechnieken en soms zelfs stoom. Het resultaat kan verrassend overtuigend zijn. Echter, de kwaliteit en het realisme van het vuurbeeld varieert per merk en model, dus het is het beste om verschillende opties te bekijken.

Wat kost een vrijstaande elektrische sfeerhaard?

De kosten van een vrijstaande elektrische sfeerhaard variëren sterk, afhankelijk van het model, de grootte en de functies. Eenvoudige modellen zijn vaak verkrijgbaar vanaf ongeveer 2000 euro, terwijl high-end modellen met realistische vlam-effecten en extra functies tot wel 4000 euro of meer kunnen kosten. Het is belangrijk om jouw budget en behoeften in overweging te nemen.