Hangende gashaard

De hangende gashaard fleurt jouw woonkamer in een klap op! Haarden hebben altijd een plaats gehad in het huis van mensen. Vroeger was het een levensbelangrijk element dat je warm en veilig hield. Tegenwoordig is het een populaire toevoeging aan een woonkamer om de ruimte knusser en warmer te maken. Een hangende gashaard is een van de soorten gashaarden die je gemakkelijk kunt bevestigen en waarbij je direct van je nieuwe aankoop kunt genieten.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gashaarden verhogen het comfort in je woning

Een gashaard is niet alleen een mooie en chique toevoeging aan je woning, het maakt deze ook een stuk comfortabeler. Onze hersenen komen namelijk helemaal tot rust wanneer ze haardvuur zien. Een gashaard zorgt dan ook dat we ons nog beter kunnen relaxen als we thuis zijn. Daarnaast zorgt een hangende gashaard ook voor echte warmte, waardoor je kamer ook in de winter aangenaam zal zijn. Een hangende gashaard is een van de vele soorten gashaarden die te verkrijgen zijn. Het voordeel van de hangende gashaard is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Een vrijstaande gashaard neemt bijvoorbeeld al meer ruimte in beslag, omdat hij een fysieke plek op de grond dient te hebben. Bij een hangende gashaard heb je dit probleem niet. Wel is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over waar je deze haard zou willen plaatsen.

Een hangende gashaard naast de televisie

Een populaire trend is het combineren van de televisie wand en de gashaard. Hierbij maak je gebruik van de vaak "nutteloze" ruimte naast een hangende televisie. Beide producten kunnen zelfstandig aan de muur bevestigd worden met de bijhorende bevestigingsstukken. Hangende gashaarden komen in allerlei vormen en maten, dus je kunt oneindig creatief zijn met de samenstelling van je televisiewand. Uiteraard is het van belang om goed rekening te houden met de afstand tot brandbare producten, zoals de televisie zelf.

Jouw hangende gashaard in verschillende stijlen

Hangende gashaarden bestaan in tientallen stijlen. Of je nu fan bent van de Scandinavische stijl, de landelijke stijl of de industriële stijl, er is altijd een passende gashaard te vinden. Merken bieden dan ook een breed scala aan gashaarden die in maten, gebruikte materialen en vormen verschillen. Daardoor heb je altijd genoeg keuze om de haard volledig aan te laten sluiten bij jouw bestaande interieur.

Gashaarden als verwarming van je woonkamer

Gashaarden kennen de kracht dat ze goed en duurzaam verwarmen. De ombouwing van een gashaard distribueert de warmte van de haard gemakkelijk, waardoor er tot 80% minder warmte verloren gaat als bij een normale radiator. Een goede gashaard is dan ook een effectieve manier om jouw woning in de winter te verwarmen.

Check voor een gesloten systeem

Heb je een kleinere woonkamer? Check dan of de hangende gashaard die jij zoekt een gesloten systeem heeft. Dit betekent dat er geen zuurstof uit de kamer wordt onttrokken, maar dat het systeem deze van elders aanvoert. Dit is een gezonde keuze in het geval van een kleinere woonkamer.

Hoe wordt een hangende gashaard opgehangen?

Een hangende gashaard wordt opgehangen met speciale beugels of een steunconstructie, bevestigd aan een stevige muur of plafond. De gasleiding en het rookkanaal moeten op de juiste manier worden aangesloten. Het is belangrijk om de juiste materialen te gebruiken en te zorgen voor een veilige installatie, uitgevoerd door een gecertificeerde professional.

Is een hangende gashaard altijd mogelijk?

Een hangende gashaard is niet altijd mogelijk. Factoren zoals de sterkte van het plafond of de muur, de beschikbaarheid van een gasleiding en een geschikte afvoer voor verbrandingsgassen, en lokale bouwvoorschriften of milieuwetgeving kunnen beperkingen opleggen. Het is belangrijk om een professional te raadplegen om te beoordelen of een hangende gashaard geschikt is voor jouw woning.

Hoe wordt een hangende gashaard aangesloten op een gasleiding?

Een hangende gashaard wordt aangesloten op een gasleiding door een gekwalificeerde installateur. De gasleiding wordt naar de locatie van de haard geleid, waarbij zorgvuldig wordt gecontroleerd op lekkages. De verbindingen worden veilig afgedicht en getest. De installatie moet voldoen aan lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Zichtbare leidingen kunnen worden weggewerkt voor een nette afwerking.