Inbouw elektrische haarden

Het is belangrijk om in jouw woning helemaal tot rust te kunnen komen. Na een dag hard werken is dan ook niets prettiger dan een gezellige en knusse woonkamer om in te relaxen. Een elektrische haard inbouw kan je hier goed bij helpen. Het geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om televisie te kijken en ondertussen te genieten van het vlammenspel dat zich daaronder in de elektrische inbouwhaard bevindt.

Producten 1-24 van 164

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 164

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een inbouw elektrische kachel is efficiënt

Elektrische inbouwhaarden hebben als groot voordeel dat ze mooi kunnen worden verwerkt in bijvoorbeeld een wand of muur. Hierdoor kun je inbouw elektrische haarden mooi laten aansluiten op het interieur of het design van een kamer. Daarnaast zijn sommige elektrische inbouwhaarden ook in te zetten als verwarming. Zo heb je niet alleen een mooi vlammenspel maar ook een warmte bron in de kamer.

Twee mogelijkheden bij een elektrische kachel

Een van de grote voordelen van een elektrische kachel is dat je twee mogelijkheden hebt die de kachel knusser, efficiënter en energiezuiniger maken. Wanneer je de kachel aanzet betekent dit namelijk niet automatisch dat je de verwarming aanzet. Zo kun je namelijk kiezen om enkel knusse vlammen weer te geven op de inbouw elektrische kachel. Hierdoor heb je enkel te maken met knusse vlammen die weinig energie kosten. Wil je ook warmte genereren met de kachel? Dan kies je voor de vlammen en warmte optie. Hierbij blaast de elektrische kachel ook warmte de kamer in.

Elektrische haard inbouw met verwarming

Een elektrische inbouwhaard met verwarming heeft een maximale afgifte van 2kw. Dit is te vergelijken met een convectorverwarming. Een elektrische haard met verwarming is niet bedoeld om een hele kamer te verwarmen maar om circa 1 meter rond de haard te verwarmen. Dit maakt het uitermate geschikt om erbij te zitten met een goed boek of perfect om bijvoorbeeld je serre, keuken of je eigen thuiskantoor te voorzien van sfeer en warmte. Met de verwarming aan kost het ongeveer €0,30 per uur.

Elektrische sfeerhaard inbouwen

Bij het inbouwen is het van belang om goed voorbereid aan de slag te gaan. Het makkelijkste is om vanaf een tekening te werk te gaan, zodat exact duidelijk is wat de verwachting is. Het begint bij de elektrische haard met de hoogte, diepte en breedte. Deze maten kunnen het beste als uitgangspunt worden genomen voor de ombouw. Het stopcontact moet op maximaal één meter van de haard bevinden en houd rekening met hoeveel je er nodig hebt als je tevens speakers, tv of spotjes gerealiseerd wilt hebben. Vervolgens kan er een skelet gebouwd worden om alles technisch in op te stellen. Na het testen kan het geheel met MDF platen dichtgezet worden. Hierbij dient er rekening mee te worden gehouden dat je bijvoorbeeld door een bedieningsluik altijd nog bij essentiële punten kan komen zoals het stroom. Als alles naar wens is, kan het geschilderd worden. Liever stucwerk of beton ciré? Dan is het aan te raden een stucplaat te monteren. Zo, tijd om van jouw elektrische sfeerhaard te gaan genieten.

De inbouw elektrische kachel online bestellen

Eén van de grote voordelen van een elektrische haard inbouw online bestellen is dat je meteen een goed beeld hebt van de mogelijkheden. Je ziet direct welke vormen en maten worden aangeboden. In een winkel is dit niet altijd het geval. Daar heb je vaak te maken met een beperkte showroom of slechts enkele modellen in verkoop. Via het internet heb je niet alleen direct een goed beeld van de mogelijkheden, maar kun je ook direct producten vergelijken. Hoeveel elektriciteit verbruiken de verschillende merken en welke maten zouden allemaal passen? Zodra je een passende elektrische haard inbouw gevonden hebt, bestel je deze met een druk op de knop. In de meeste gevallen heb je deze binnen afzienbare tijd in huis en kan deze ingebouwd worden door jezelf, aannemer of de experts van Droomkachels.

Kan een elektrische inbouwhaard in een cinewall?

Ja, een elektrische inbouwhaard kan in een cinewall worden geplaatst. Een cinewall is een speciaal ontworpen wand waarin een televisie en andere media-apparatuur netjes worden weggewerkt. Omdat elektrische haarden geen afvoer nodig hebben en weinig warmte aan de omgeving afgeven, zijn ze ideaal voor installatie in dergelijke instellingen zonder risico op oververhitting van aangrenzende apparatuur.

Geeft een elektrische inbouwhaard warmte?

Ja, veel elektrische inbouwhaarden hebben een ingebouwde verwarmingselement dat warmte kan verspreiden in de kamer. Echter, de warmte-output varieert per model en is meestal niet voldoende als primaire warmtebron. Het is ook mogelijk om het vlam-effect te gebruiken zonder warmte, ideaal voor sfeerverlichting zonder de ruimte te verwarmen.

Heeft een elektrische inbouwhaard een afvoer nodig?

Nee, een elektrische inbouwhaard heeft geen afvoer nodig. Omdat deze haarden elektriciteit gebruiken om een vlam-effect te creëren en warmte te genereren, produceren ze geen verbrandingsgassen. Dit betekent dat ze geen schoorsteen of rookkanaal nodig hebben, wat de installatie eenvoudiger en flexibeler maakt, en ze kunnen worden geplaatst in ruimtes waar een traditionele haard niet mogelijk zou zijn.

Hoe duur is een elektrische inbouwhaard?

De kosten van een elektrische inbouwhaard variëren sterk, afhankelijk van het model, de grootte en de functies. Eenvoudige modellen kunnen starten rond de 2000 euro, terwijl high-end modellen met geavanceerde functies en realistische vlam-effecten tot wel 5000 euro of meer kunnen kosten. Het is belangrijk om jpuw behoeften en budget te overwegen bij het maken van een keuze.