HR Houtkachels

Een HR Houtkachel staat voor hoogrendement houtkachel die minimaal een rendement van 83% behaalt. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van de warmte gebruikt om de ruimte te verwarmen, waardoor minder hout nodig is. Dit zorgt tevens voor een grotere besparing.

Producten 1-24 van 62

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 62

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een HR houtkachel?

Er wordt vaak gesproken over een HR Houtkachel, maar wat is dit eigenlijk? HR staat voor hoog rendement en dat is de reden waarom deze soort houtkachels zo populair zijn. Met relatief weinig hout kan een hoog rendement behaald worden en dit zorgt voor een besparing op de energiekosten. Daarnaast zorgt de hoog rendement houtkachel door verbeterde techniek ook voor erg veel warmte.

Voordelen HR houtkachels

Het voornaamste voordeel is natuurlijk het hoge rendement waar de HR houtkachels voor zorgen en dat hiervoor tevens minder brandstof nodig is dan bij andere verbrandingsinstallaties. Door het hoge rendement is het in de meeste gevallen mogelijk om met een HR houtkachel een besparing op uw energiekosten te realiseren. Naast bovenstaande genoemde voordelen, volgen hieronder er nog een aantal:

• Hoog rendement van minimaal 83%
• Veel stralings- en convectiewarmte
• Gebruik van minder hout
• Mogelijkheid tot energie- en kostenbesparing

Stoken in hoog rendement houtkachel

Het stoken in een hoog rendement houtkachel is niet anders dan in andere verbrandingsinstallaties. Het belangrijkste is om gebruik te maken van droog hout, zodat het hoogst haalbare rendement behaald kan worden. Wanneer het gaat om een hoog rendement houtkachel tot ca. 6 kWh kan er gebruik gemaakt worden van een zachte houtsoort en daarboven zal een harde houtsoort het beste rendement opleveren.