Wat kost een houtkachel

Houtkachels zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor ook de kosten hiervan flink kunnen verschillen. Aangezien dit van een aantal factoren afhankelijk is, geeft Droomkachels je een beeld van de totale kosten die het met zich mee kan brengen.

De houtkachel zelf

Allereerst de (moeilijke) keuze uit verschillende modellen. Zo kun je kiezen tussen inbouw en vrijstaand, maar ook inzet, voorzet of hangende modellen behoren tot de opties. Wanneer je hier een beslissing over hebt genomen, begint de zoektocht naar het perfecte model. Door de grote hoeveelheid houtkachels van kwaliteitsmerken zit er voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen. Droomkachels heeft houtkachels variërend tussen de €275 en €7500. De gemiddelde houtkachel bij Droomkachels kost tussen de €1300 en €2000. In deze prijsklasse kun je zeker rekenen op een kwaliteitskachel.

Het rookkanaal

Het is lastig te bepalen wat de kosten van het rookkanaal zijn. Natuurlijk zullen de kosten een stuk lager zijn wanneer je al over een bestaand rookkanaal beschikt. Dan is het vaak een kwestie van het geschikte materiaal aansluiten. Heb je echter nog geen rookkanaal, dan dient er geboord te worden en zal alles min of meer nog aangelegd moeten worden. Dit neemt de nodige kosten met zich mee. Hierbij kun je onder andere denken aan het speciale gereedschap dat gebruikt dient te worden, kosten van rvs afvoerdelen, het aftimmeren en brandwerend materiaal plaatsen.

De installatie

Wanneer je de houtkachel laat installeren door een vakman, brengt dit uiteraard kosten met zich mee. Het is voor de veiligheid echter wel noodzakelijk om de installatie door een expert te laten doen. Voor de installatie van een vrijstaande houtkachel kun je uitgaan van bedragen tussen de €1000 en €3000. Wil je echter een inbouw houtkachel inclusief afwerking en stucwerk, dan moet je denken aan bedragen tussen de €4000 en €5000. Om een scherper beeld te krijgen wat betreft de prijzen van onze kachels en haarden is het natuurlijk altijd mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen of even contact (088 - 101 91 76) met ons op te nemen.

"Geld uitgeven is nooit leuk. Tot op de cent weten waar de kosten op gebasseerd zijn? Onze offertes maken dit inzichtelijk voor je."

Totale kosten

De totale kosten voor een houtkachel kunnen nogal uit elkaar liggen. Er zit veel (prijs)verschil in alle modellen en de wijze waarop deze geïnstalleerd dient te worden. Dat zorgt ervoor dat het noemen van een specifieke prijs onmogelijk is, omdat dit van de situatie afhangt. Door middel van een inmeetafspraak bieden wij de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte op te laten stellen. Hieronder een aantal schattingen inclusief BTW:
  • Vrijstaande/hangende houtkachel: €275 - €7500
  • Inbouw houtkachel: €1725 - €7500
  • Installatie inclusief materiaal door een vakman: €1500 - €7000
Wil jij een prijs weten voor jouw situatie? Neem contact op per telefoon op 088-1019176 of vul onderstaand contactformulier in en ontvang binnen één uur reactie.