JAcobus houtkachels

Janco de Jong is al sinds 1981 een Nederlandse fabrikant van de JAnus houtkachels. Alle kennis die tijdens deze productie is opgedaan, zijn verzameld en gestoken in de productielijn van de JAcobus. De JAcobus onderscheiden zich door ijzersterke eigenschappen, zoals een uitstekende verbranding, een zeer hoog rendement en een lage uitstoot van schadelijke stoffen. De JAcobus houtkachels beschikt over verschillende certificaten, waardoor er over de kwaliteit niet te twisten valt. De verschillende modellen zijn voorzien van een boven- en achteraansluiting en zijn hierdoor in vrijwel elke situatie te plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat op de JAcobus houtkachels op enkele onderdelen een levenslange garantie wordt gegeven.

Producten 1-24 van 27

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 27

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De JAcobus houtkachels

Het design van de JAcobus kachels onderscheidt zich van de rest doordat het stoer, modern en zeer strak is. Het kiezen van een JAcobus houtkachel is vrij simpel, want dat gebeurt in eerste instantie op basis van het benodigde vermogen en vervolgens op de looks. De JAcobus houthaarden zijn er in 6, 9 of 12 kWh vermogen. Daarnaast is er de standaard JAcobus, de variant met beton die hem extra stoer maakt, de mogelijkheid om er op te koken of te gebruiken als roomdivider door middel van het glas dat aan beide zijden zit. Alle modellen, behalve de doorkijkvarianten, hebben standaard een boven- en achteraansluiting. De doorkijkvariant is alleen voorzien van een bovenaansluiting.

Levenslange garantie op JAcobus

Als je een haard koopt, wil je er zeker van zijn dat deze zo lang mogelijk meegaat. De oplossing daarvoor heeft JAcobus zelf bedacht, namelijk het geven van levenslange garantie op al hun modellen. Dit is van toepassing op de lasverbindingen, het staalwerk en het hang- en sluitwerk. Dit betekent dat je altijd verzekerd bent van een goed functionerende kachel die zorgt voor extra warmte wanneer dat nodig is. Een JAcobus houtkachel laat je nooit in de kou staan.

De JAcobus KWADRAAT lijn

De nieuwste modellen van de JAcobus KWADRAAT lijn kenmerken zich door hun strakke design en zijn beschikbaar in drie hoofdsoorten: hangend, inbouw en vrijstaand. Elk model kan als frontmodel of doorkijkvariant worden geleverd, met vermogensopties van 6, 9 of 12 kW en de mogelijkheid voor zowel boven- als achterafvoer. Deze serie maakt gebruik van een geavanceerd verbrandingssysteem, gebaseerd op de beproefde techniek van de JAcobus houtkachel, maar dan verfijnd voor nog schonere, efficiëntere verbranding. Voordelen zijn onder meer een licht verhoogde rookgastemperatuur, waardoor er minder condensatie optreedt. De bediening is teruggebracht tot één simpele knop voor optimale gebruiksvriendelijkheid. Tevens zorgt een vernieuwde vlamplaat bovenin de brandkamer voor een duidelijk zichtbare naverbranding en een fascinerend spel van vlammen.

IJzersterke JAcobus houthaarden

Alle modellen zijn zeer duurzaam en vervaardigd uit het beste staal dat zorgt voor de hoogste haalbare prestaties. Er ontstaat een uitstekende verbranding, waardoor het hout op zijn mooist kan branden en de uitstoot van fijn stof zo veel mogelijk wordt teruggedrongen. Dit zorgt er tevens voor dat vrijwel alle houtsoorten gestookt kunnen worden, zodat dit met het gewenste haardhout kan wat jij het prettigst vindt stoken. Daarnaast bieden de JAcobus haarden een rendement van meer dan 80% wat zorgt voor veel warmte, ongeacht welke houtsoort. Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. Dus dat scheelt aanzienlijk in het schoonmaken en onderhoud van de houtkachel. Dankzij deze prestaties voldoen alle JAcobus modellen aan de ECOdesign norm die in 2020 ingaat in Nederland en tevens de Europese Norm EN13240, de Duitse norm DIN+ en BImSchV. Stufe 2.