Jydepejsen houtkachels

Al meer dan 30 jaar staat Jydepejsen als hoogwaardig merk bekend in Denemarken dankzij de DuplicAir verbrandingskamer. Dit is een gepatenteerd controlesysteem dat zorgt voor de optimale verbranding, waardoor alles zo geoptimaliseerd wordt dat vrijwel al het haardhout volledig verbrandt. Daarnaast zorgt de verbrandingskamer er ook voor dat binnen enkele minuten na het aansteken van de Jydepejsen begint met warmte af te geven en het vervolgens op natuurlijke wijze via de luchtstroom in de rest van de kamer terechtkomt. Hiermee zorgt Jydepejsen voor een zeer comfortabele en gelijkmatige temperatuur.

Producten 1-24 van 66

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 66

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Geschiedenis van Jydepejsen

Sinds 1979 houdt Jydepejsen zich dagelijks bezig met de productie van houtkachels in verschillende maten en soorten. Jydepejsen is een authentiek familiebedrijf waarin iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft en gebundeld worden om hier zoveel mogelijk profijt van te hebben. Binnen de strategie en productie ligt de focus op kwalitatieve houtkachels die een mooi design hebben en voorzien zijn van innovatieve snufjes. Na de van een nieuw model wordt deze minstens een jaar lang getest en gebruikt, zodat deze geschikt is voor het dagelijkse gebruikt. Want een Jydepejsen koop je voor het leven.

Jydepejsen is EcoDesign 2022 ready

Alle houtkachels van Jydepejsen zijn van hoogwaardige kwaliteit en dit is terug te zien in het feit dat de uitstoot van fijn stof wordt geminimaliseerd door middel van de verbrandingstechniek. De gemiddelde Jydepejsen stoot slechts 10% uit van wat sinds in 2020 wettelijk toegestaan is. Door gebruik te maken van een combinatie van staal en gietijzer, is een Jydepejsen houtkachel circa 30 tot 40% zwaarder dan andere wat ten goede komt van de verbranding. Daarnaast hebben de houtkachels een niet al te hoog vermogen, wat prettig stookt en tevens optimaal is voor het milieu aangezien er exact genoeg warmte wordt gecreëerd.

Houtkachel regelen met DuplicAir

Na jaren van innoveren heeft Jydepejsen met de DuplicAir voor een revolutie gezorgd. Dankzij het DuplicAir systeem is er de mogelijkheid om de luchttoevoer op de houtkachel zelf te regelen waarbij de toevoer van zuurstof constant op peil wordt gehouden. Dit betekent dat er minder zuurstof kan worden toegevoegd aan de brandkamer, echter kan er toch optimaal gestookt worden. Bij houtkachels van verschillende andere merken zorgt dit voor een mindere verbranding van het hout, een verwaarlozing van het vlammenspel en tevens een vermindering van het rendement. In combinatie met de convectiewarmte die de houtkachels uitstralen wordt te allen tijde snel voor warmte gezorgd. Door middel van de luchtstromen in de ruimte wordt de warmte verplaatst. Dit is een verbetering die op alle vlakken van groot belang is tijdens het gebruik van de Jydepejsen houtkachels.

Populaire modellen

Het populairste model van Jydepejsen is de Cosmo. Deze is in verschillende uitvoeringen leverbaar, waardoor er altijd een geschikt model is. Meer luxe wordt verkregen met de Senza, waarbij onder andere de deur vanzelf sluit door middel van magneten. Voor wie meer met de warmte wilt doen, kan bij Jydepejsen tevens terecht voor speksteenkachels. Dit is terug te vinden in de Troja-serie. Alle modellen zijn uitgerust met alles wat Jydepejsen zo uniek maakt en zijn tevens aantrekkelijk geprijsd in hun eigen categorie