Elektrische haarden

Met een elektrische haard haalt u een levendig, realistisch en sfeervol vlammenspel in huis, waarbij er ook modellen zijn die voor warmte kunnen zorgen. Het grootste voordeel van deze elektrische sfeerhaarden is vooral dat er geen afvoer nodig is om te kunnen genieten van een stukje nostalgische sfeer. Daarnaast zijn ze in een handomdraai geïnstalleerd, waarbij u alleen de stekker in het stopcontact hoeft te doen en vervolgens kunt u genieten. Het genieten wordt al mogelijk gemaakt vanaf €0,05 per uur.

Filter onderstaande elektronische sfeerhaarden op prijs

Doe direct jouw: offerte aanvraag, brochure aanvraag, installatie aanvraag.

Toon Filters
Prijs
€ 0 € 4795 € 0 t/m € 4795
Merk
  1. (15)
  2. (3)
  3. (77)
  4. (29)
  5. (8)
  6. (39)
Vuurzicht
  1. (9)
  2. (9)
  3. (10)
  4. (1)

29 artikel(en)

per pagina

29 artikel(en)

per pagina

Een elektrische sfeerhaard kopen

Lijkt het je heerlijk om 's avonds op de bank te kruipen voor een knisperend vuurtje? Het is niet nodig om een houtkachel te kopen, want elektrische haarden zijn inmiddels net zo sfeervol. Deze haarden vergen aanzienlijk minder onderhoud en zijn ook makkelijker te installeren. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over rookontwikkeling en as. Tegelijkertijd zorgen ze wel voor een unieke sfeer en wat extra warmte in huis. Ontdek de vele mogelijkheden met elektrische sfeerhaarden bij Droomkachels.

De installatie van elektrische haarden

Het grote voordeel van een elektrische haard is het makkelijke installatieproces. Waar je bij een traditionele houtkachel een rookkanaal en brandwerend materiaal nodig hebt, is dat bij de elektrische variant niet aan de orde. Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, kan je jouw elektrische haard direct installeren. Wil je een ingebouwde haard aanschaffen? Dan heb je alleen wat extra plaatmateriaal nodig om de kachel netjes in je interieur te verwerken. Dit plaatmateriaal is aanzienlijk goedkoper dan het materiaal dat je voor traditionele haarden gebruikt, omdat het niet brandwerend hoeft te zijn.

Mooi vlammenspel door verschillende technieken

Wanneer je een haard in huis haalt, wil je natuurlijk wel van een knus vlammenspel kunnen genieten. Dat is geen probleem wanneer je voor een elektrische kachel gaat, want deze bootsen levensechte vlammen na. Er zijn allerlei technieken die de verschillende merken gebruiken om dit te realiseren. Zo zorgt Element4 voor een kwalitatief vuurbeeld door middel van een realistische houtset, standaard ontspiegeld glas en het vuur is dimbaar. Dimplex beschikt over meerdere technieken die in hun elektrische modellen verwerkt zijn, zodat er voor elk budget iets leverbaar is dat tot zijn recht komt in het interieur. Optiflame werkt door middel van spiegels die voor een bewegend oppervlak zorgen, Optimyst zorgt voor rook door middel van waterdamp en Optivirtual is de nieuwste techniek die ervoor zorgt dat een er illussies ontstaan door middel van een scherm. Bij Faber weten ze de techniek zo op elkaar in te laten spelen dat er een driedimensionaal vuurbeeld ontstaat dat niet te onderscheiden is van echt vuur.

De warmte van een elektrische (open)haard

Het is belangrijk dat een elektrische haard er mooi uitziet, maar een beetje extra warmte is ook niet verkeerd. De gemiddelde elektrische kachel geeft een warmte tussen de nul en twee kilowattuur af. Dat betekent dat de warmte erg subtiel is, waardoor je de hitte alleen van dichtbij kunt voelen. Wil je de elektrische haard gebruiken om je woning te verwarmen? Dan kan je ervoor kiezen om een los warmte-element te laten installeren. Hierdoor kan de haard meer warmte afgeven, waardoor je van een mooi en warm vuurtje geniet. Houd er wel rekening mee dat deze optie niet bij iedere kachel mogelijk is.

Soorten, maten en types elektrische haarden

Het maakt niet uit wat voor haard je zoekt: er is altijd wel een model dat bij je past. Zo heb je de keuze uit een hangende haard, inzethaard of inbouwhaard. Een hangend model is ideaal wanneer je vloerruimte wilt besparen. Heb je een bestaande open haard en wil je hier een elektrische haard in plaatsen? Dan is een inzethaard een goede keuze. Een inbouwhaard wordt netjes in je muur verwerkt en is in meer uiteenlopende vormen en maten verkrijgbaar. Vervolgens moet je het vuurzicht bepalen. Ga voor een simpel front vuurzicht, of bekijk het vlammenspel vanuit meerdere kanten door een tweezijdige of driezijdige elektrische haard te kopen. Dan is er ook nog een doorkijkhaard, waarbij je de vlammen vanuit iedere kant kunt bewonderen.

De beste elektrische kachel merken

Je wilt natuurlijk kwaliteit in huis halen. Dat is geen probleem wanneer je voor een elektrische kachel van een topmerk gaat. Bij Droomkachels vind je bijvoorbeeld haarden van Charlton & Jenrick, gespecialiseerd in het maken van elektrische kachels met een klassieke uitstraling. De haarden van Dimplex zijn modern en uniek, terwijl Element4 een uitstekende keuze is wanneer je een inbouwhaard zoekt. Het merk Faber combineert klassiek en modern als geen ander. Wat je wensen ook zijn: bij Droomkachels vind je de perfecte elektrische haard voor jouw interieur.