Barbas houtkachels

Barbas is opgericht in 1976 en is een onderdeel van Bellfires dat al sinds 1928 actief is. Alle producten worden door Barbas zelf ontwikkeld in Nederland en dat zorgt voor een hoge kwaliteit. Het assortiment is erop toegespitst dat het er hedendaags uitziet en volledig veilig is. Daarnaast is een Barbas haard gemakkelijk te gebruiken en zorgen deze voor sfeer en comfort. Dankzij de toegepaste techniek wordt een laag houtverbruik gegarandeerd als eveneens een hoog rendement.

Producten 1-24 van 35

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 35

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Geschiedenis van Barbas

Sinds de jaren 70 is Barbas bezig met de productie van houthaarden in Bladel, net onder Eindhoven. Hier zit zowel de fabriek, showroom en het hoofdkantoor gevestigd. Op deze manier kan er snel geschakeld worden en komt het beste product tot stand. Zij houden zich dagelijks bezig met dit vakmanschap en de liefde daarvoor is nooit veranderd, waardoor het volgens hen het mooiste product is en zal blijven. Kwaliteit is de belangrijkste peiler voor Barbas en daar wordt dan ook veel tijd aan besteed om dit te verbeteren. Elke haard dient afzonderlijk veilig en probleem te werken inclusief een aangename warmte en een vuur beleving waar je verliefd op wordt. Dit betekent voor Barbas dat elke haard maatwerk is en daardoor perfect kan aansluiten op de wensen en situatie waar die geïnstalleerd dient te worden. Barbas heeft geen haarden op voorraad, zodat verbeteringen direct toegepast kunnen worden en de hoogste kwaliteit geleverd kan worden.

Productieproces Barbas

Barbas heeft een groot aantal basismodellen in het assortiment die in redelijk veel situaties toepasbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat een Barbas houtkachel te allen tijde voldoet en past in een situatie, is er de mogelijkheid om oneindige combinaties te maken. Elk model is aan te passen door middel van het maatwerk, waardoor deze qua afmetingen perfect te matchen is met de situatie. Na bestelling via Droomkachels wordt bij Barbas de order aangemaakt, waardoor duidelijk is welke onderdelen nodig zijn voor de productie. De onderdelen gaan allereerst naar de spuiterij, waar ze ontvet worden en vervolgens voorzien kunnen worden van de juiste RAL kleur. Dit gebeurt met de hand, zodat de moeilijkste hoekjes en randen dezelfde behandeling krijgen als de rest. Na het spuiten worden de onderdelen van de houtkachel in de oven geplaatst om de lak af te bakken. Hierdoor blijft het langer zitten en wordt er geen vieze geur verspreid als de haard voor het eerst gebruikt wordt. Alles is gereed voor montage en de monteurs zorgen dat alles perfect in elkaar past. Het gehele proces gebeurt volledig met hand, zodat de haard na elke stap in het proces volledig gecontroleerd kan worden. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

De allerbeste service

Kwaliteit en service gaan hand in hand bij Barbas. Dit is terug te zien in het feit dat zij eigen monteurs hebben om Droomkachels bij te staan bij onder andere een storing of defect in het apparaat. Hierdoor is elk probleem op te lossen en brandt de Barbas haard binnen de kortste keren weer zoals het hoort. Dankzij alle controles in het productieproces, worden de mogelijke problemen minimaal en geeft Barbas 10 jaar garantie op de romp van al hun haarden. De onderdelen hebben één jaar garantie en de verbruiksonderdelen, zoals het glas en vermiculiet binnenwerk, tot de eerste stookbeurt. Mocht het zijn dat een model van Barbas niet meer in het assortiment blijft, dan is er nog geen man overboord. Na de laatste productie blijven de onderdelen, die noodzakelijk zijn voor het toestel om goed te functioneren en branden, voor minimaal 10 jaar leverbaar.

Duurzaamheid van groot belang

Bij Barbas staat kwaliteit voorop en daarmee onder andere de duurzaamheid. Om de duurzaamheid hoog te houden en te waarborgen, dienen de Barbas houthaarden op de juiste manier gebruikt te worden. Om dit te stimuleren organiseert Barbas stookcursussen, welke geschikt is voor zowel nieuwe als gevorderde stokers. De experts van Barbas leren alle mogelijkheden met de verschillende haarden, hoe er het meest efficiënt mee gestookt kan worden en hoe dat op een milieubewuste manier gebeurt. Hiermee wordt de uitstoot van fijn stof beperkt, wordt het hoogst haalbare rendement behaald en kan nog meer bespaard worden op de kosten. Een onderdeel van de cursus is het “nieuwe stoken”. Deze manier van stoken is de afgelopen tijd erg populair geworden doordat het ten goede komt van de duurzaamheid.