Hangende houtkachels

Op zoek naar meer warmte en sfeer, maar dan op een unieke wijze? Met een hangende houtkachel haal je een object in huis dat iedereen zal zien en opvallen. Doordat het lijkt alsof de hangende houtkachel “zweeft”, ontstaat er een ruimtelijk effect. Het rendement is zeer goed en tevens hebben zij een vermogen waar redelijke ruimtes mee verwarmd kunnen worden.

Producten 1-24 van 38

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 38

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Installatie hangende houtkachel

Er wordt aangeraden om de installatie van een hangende houtkachel uit te laten voeren door een erkend installatiebedrijf, omdat er veel bij komt kijken en de veiligheid bij deze modellen erg belangrijk is. Aspecten waar rekening mee dient te worden gehouden is dat de muur goed brandwerend is en dat er wellicht een staalconstructie aanwezig dient te zijn om de hangende houtkachel op te monteren. Als je meer informatie wil over de installatie in jouw ruimte, dan kun je ons bereiken op 035 - 205 70 85

Eigenschappen

De hangende houtkachels binnen ons assortiment hebben een zeer strak design en passen hierdoor voornamelijk perfect in het hedendaagse interieur. Het rendement ligt rond de 80%, wat aardig hoog is en zorgt voor een prima warmte in de ruimte. Deze warmte wordt optimaal benut door het feit dat de hangende houtkachel vrij is en de warmte rondom kwijt kan. Met een vermogen rond de 8 kWh ben je verzekerd van genoeg warmte om een redelijke ruimte te verwarmen.

Hoe wordt een hangende houtkachel opgehangen?

Een hangende houtkachel wordt opgehangen met behulp van speciale beugels of een steunconstructie die aan het plafond of een muur is bevestigd. Het is belangrijk om de juiste bevestigingsmaterialen en een stabiele, stevige ondergrond te gebruiken om het gewicht van de kachel te dragen. Daarnaast moet het rookkanaal op de juiste manier worden aangesloten op de kachel en naar buiten worden geleid. Raadpleeg altijd een professional voor een veilige en correcte installatie.

Is een hangende houtkachel altijd mogelijk?

Een hangende houtkachel is niet altijd mogelijk, afhankelijk van verschillende factoren. Overwegingen zijn onder andere de sterkte en het materiaal van het plafond of de muur, beschikbaarheid van een geschikt rookkanaal, voldoende ventilatie en lokale bouwvoorschriften of milieuwetgeving. Het is belangrijk om een professional te raadplegen om te beoordelen of een hangende houtkachel geschikt is voor jouw woning en om aan veiligheids- en regelgevingsvereisten te voldoen.