Houtkachel installeren

Na de aanschaf van een houtkachel, dient deze uiteraard nog geïnstalleerd te worden. Een houtkachel installeren dient op correcte wijze te gebeuren, zodat een goede verbranding en veiligheid gegarandeerd kunnen worden. Voor wie technische kennis heeft is het mogelijk om de installatie zelf uit te voeren en anders wordt er aangeraden om dit door een erkende installateur te laten doen. Zij hebben jarenlange ervaring met houtkachels installeren, weten waar rekening mee te houden en kunnen op deze manier de veiligheid waarborgen.

Manieren van houtkachel installeren

Er zijn meerdere manieren waarop een houtkachel geïnstalleerd kan worden, want dit verschilt per model en hangt af van de mogelijkheden in de woonsituatie. Tevens verschillen per type de veiligheidsvoorschriften, wat uiterst belangrijk is om in de gaten te houden bij het installeren van de houtkachel. Over het algemeen is er wel een standaard wijze van installeren die kan worden aangehouden, waarbij alleen afstanden en specifieke gevallen zullen afwijken. Hieronder meer informatie specifiek per situatie:

Houtkachel zelf installeren

Bij voldoende technische kennis is het mogelijk om de houtkachel zelf te installeren. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de veiligheidsvoorschriften en hoe het geheel bouwtechnisch verantwoord geplaatst wordt, omdat het anders niet veilig is om te gebruiken en tevens niet verzekerd wordt bij een brand of ander ongeval. Het personeel van Droomkachels staat altijd klaar om vragen te beantwoorden met betrekking tot het zelf installeren van de houtkachel van bijvoorbeeld Dik Geurts, Jøtul of JAcobus.

"Zelf twee rechterhanden? Laat onze installateurs met gouden handen aan het werk gaan. Snel, vakkundig en volgens het bouwbesluit!"

Installatie door erkende installateur

Wanneer de installatie van de houtkachel wordt uitgevoerd door een erkende installateur, dan wordt dit op een professionele wijze gedaan. Hierbij is er de zekerheid dat alles volgens de veiligheidsvoorschriften geïnstalleerd is, het waterdicht afgewerkt is en de houtkachel volledig veilig gebruikt kan worden. Tevens geeft een erkende installateur altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden, waardoor het geheel verzekerd is als er iets fout gaat.

Meer informatie van onze experts

Wanneer je meer informatie wil ontvangen over het installeren van een bepaalde type houtkachel in de woonsituatie, dan kan je ons direct bereiken via 035 - 205 70 85, of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Belangrijk is om zoveel mogelijk informatie bij de hand te hebben, zodat onze experts jou zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Bekijk hier ons assortiment houtkachels