Waarom bij ons?

  • Showroom van 1200m2
  • Uit voorraad leverbaar
  • Landelijke levering en installatie
  • Dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 00:00
  • 1500+ tevreden klanten
  • 30 dagen bedenktermijn

Houtkachel installeren

Na de aanschaf van een houtkachel, dient deze uiteraard nog geïnstalleerd te worden. Een houtkachel installeren dient op correcte wijze te gebeuren, zodat een goede verbranding en veiligheid gegarandeerd kunnen worden. Voor wie technische kennis heeft is het mogelijk om de installatie zelf uit te voeren en anders wordt er aangeraden om dit door een erkende installateur laten doen. Zij hebben jarenlange ervaring met houtkachels installeren, weten waar rekening mee te houden en kunnen op deze manier de veiligheid waarborgen.

Manieren van houtkachel installeren

Iedere type houtkachel dient op een bepaalde wijze geïnstalleerd te worden, welke afhangt van de mogelijkheden in de bestaande woonsituatie. Ook verschillen per type de veiligheidsvoorschriften, wat uiterst belangrijk is om in de gaten te houden bij het installeren van de houtkachel. Over het algemeen is er wel een standaard wijze van installeren die kan worden aangehouden, waarbij alleen afstanden en specifieke gevallen zullen afwijken. Hieronder meer informatie over specifieke manieren van installeren:

Houtkachel zelf installeren

Bij voldoende technische kennis is het mogelijk om de houtkachel zelf te installeren. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de veiligheidsvoorschriften en hoe het geheel bouwtechnisch verantwoord geplaatst wordt, omdat het anders niet veilig is om te gebruiken en tevens niet verzekerd wordt bij een brand of ander ongeval. Het personeel van Droomkachels staat altijd klaar om vragen te beantwoorden met betrekking tot het zelf installeren van de houtkachel.

Installatie door erkende installateur

Wanneer de installatie van de houtkachel wordt uitgevoerd door een erkende installateur, dan wordt dit op een professionele wijze gedaan. Hierbij is er de zekerheid dat alles volgens de veiligheidsvoorschriften geïnstalleerd is, het waterdicht afgewerkt is en de houtkachel volledig veilig gebruikt kan worden. Tevens geeft een erkende installateur altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden, waardoor het geheel verzekerd is als er iets fout gaat.

Meer informatie van onze experts

Wanneer u meer informatie wil ontvangen over het installeren van een bepaalde type houtkachel in uw woonsituatie, dan kunt u ons bereiken via 088 - 101 91 76. Belangrijk is om zoveel mogelijk informatie bij de hand te hebben, zodat onze experts u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Maak direct een installatie afspraak