Altech houtkachels

Op zoek naar een vrijstaande speksteenkachel? Dan ben je bij Altech aan het juiste adres. Al meer dan 35 jaar zijn zij gespecialiseerd in het fabriceren van de meest uiteenlopende vrijstaande speksteenkachels. Altech maakt een hoogwaardig gietijzeren frame gecombineerd met alleen het beste speksteen om ervoor te zorgen dat de warmte zo goed mogelijk wordt opgeslagen, zodat er zo lang mogelijk kan worden genoten. Wanneer het speksteen volledig wordt gebruikt kan dit tot wel 12 uur lang warmte opslaan. Dit zorgt voor minimaal gebruik van hout, maar wel voor maximaal genieten. Een Altech houtkachel zorgt hiermee voor de meest comfortabele oplossing. Altech is een Nederlands bedrijf met een eigen fabriek in Hoevelaken.

Producten 1-12 van 22

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-12 van 22

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De geschiedenis van Altech houthaarden

Het begon ooit met een speksteenkachel die zij importeerden vanuit Amerika. Vanaf dat moment is de liefde voor houtkachels met speksteen begonnen en is Altech begonnen met de productie daarvan. De unieke stookmethode en het zo efficiënt gebruiken van de warmte zijn onderdelen die deze houtkachels zo populair maken. Altech ontwerpt en fabriceert alle speksteenkachels sinds dag één in Nederland en zijn zeer trots op dit oerdegelijke product. Wij van Droomkachels begrijpen dit volledig en delen deze mening, omdat de houthaarden fijne producten zijn om te installeren en te allen tijde voor de hoogste kwaliteit zorgen. Dankzij de ervaring van Altech in het fabriceren van speksteen houtkachels, branden deze zeer mooi en ontstaat de meest efficiënte verbranding. Dit zorgt voor een hoog rendement en tevens dat het speksteen de warmte zo optimaal mogelijk in zich op kan nemen.

Duurzame houtkachels van Altech

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en daar speelt Altech zeer goed op in. Er wordt veel tijd gestoken om van de verschillende modellen de efficiëntie van de verbranding te optimaliseren, zodat de kachels zo goed mogelijk werken en daarmee de uitstoot van fijn stof zoveel mogelijk wordt beperkt. Voor Altech speelt hierin voornamelijk de keuze van het speksteen een zeer belangrijke rol. Het grote voordeel van speksteen is dat het de warmte kan opslaan en vervolgens over een langere periode kan uitstralen. Hierdoor dient er slechts enkele uren gestookt te worden om tot wel 72 uur hiervan te kunnen genieten. Door constant te kijken naar de eigenschappen van het speksteen en deze te verbeteren, wordt ervoor gezorgd dat de warmte beter kan worden opgeslagen en langzamer wordt uitgestraald. Op deze manier is er minder hout nodig om meer warmte en rendement te verkrijgen. Daarnaast heeft Altech de mogelijkheden om (binnenkort alle) houtkachels te voorzien van een katalysator. Dit vermindert de uitstoot van fijn stof nog eens extra inclusief het feit dat geur en rook geneutraliseerd worden.

Hoe verwarmt een speksteenkachel?

Een plaatstalen of gietijzeren houtkachel zorgt voor een aangename stralingswarmte. Echter kan men soms ervaren dat zij niet het gehele lichaam opgewarmd krijgen. Bij een speksteenkachel werkt dit anders, waardoor dat niet het geval zal zijn. De warmte die uit het speksteen komt zorgt voor infrarode straling en dat is vergelijkbaar met de warmte die verkregen wordt via de zon. Deze stralings- en accumulatiewarmte van de Altech haarden zorgt voor zowel verwarming van de ruimte door middel van de lucht en het gehele lichaam. Koude voeten, benen, handen of hoofd bestaat niet meer als er op deze manier wordt verwarmd. Deze stralingswarmte heeft tevens als voordeel voor het lichaam dat het helpt om de spieren te ontspannen, de bloeddruk te verbeteren en ervoor te zorgen dat infecties minder vat krijgen. Dit maakt de Altech speksteenhaarden verslavend op een gezonde manier.

Speksteenkachel voor jouw situatie

De speksteenkachels van Altech zijn te plaatsen in elke woning. In een oudere of minder goed geïsoleerde woning is een houtkachel met speksteen perfect te gebruiken als hoofdverwarming. Het rendement is hoog, de fijn stof uitstoot is laag en er wordt veel warmte gegenereerd. Bij een nieuw huis dat goed geïsoleerd is, kan de speksteenkachel ideaal gebruikt worden voor korte periodes. Dan kan de houtkachel een aantal uur branden en zorgt de rest van de tijd voor extra stralingswarmte. Belangrijk is om de houtkachel niet te smoren door de luchttoevoer dicht te zetten. Dit zorgt namelijk voor een onvolledige verbranding en dat het rendement niet optimaal is.

Altech's kleuren

De speksteen haarden van Altech worden opgebouwd uit massief speksteen, waardoor de werking daarvan ultiem is en alles optimaal benut wordt. Gemiddeld wordt er ruim 150 kilogram aan speksteen gebruikt in combinatie met staal om de houtkachel te vormen. ‘Dit maakt het merk uniek en zorgt voor het beste resultaat met de hoogste kwaliteit. Binnen het assortiment van Altech is er de mogelijkheid om verschillende kleuren te kiezen. Dit kan zowel voor het gietijzer ervan als het speksteen. Wanneer gekozen wordt voor “uni-zwart”, zal de gehele houtkachel een zwarte kleur hebben. Zo lijkt deze op een gewone houtkachel, maar heeft wel de voordelen van een speksteenkachel.