Open haard

Een open haard zorgt voor een sfeervolle plek waar niemand omheen kan. Het is een plek waar warmte gevonden kan worden en waar onder het genot van een mooi vlammenspel tot rust kan worden gekomen. De open haard wordt gezien als een nostalgische manier van verwarmen waar het gehele gezin gezamenlijk van kan genieten. De mogelijkheden zijn eindeloos, want er is de keuze uit een zeer groot assortiment standaard modellen en de mogelijkheid tot maatwerk waarbij gerealiseerd kan worden wat de specifieke wensen zijn.

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw open haard?

Prefab of handgemaakte open haard?

Bij een open haard kopen is het belangrijk om van te voren stil te staan bij de mogelijkheden en een keuze te maken uit een prefab of handgemaakte open haard. Waar de prefab open haarden soms gelimiteerd zijn in de uitvoeringen, geeft een handgemaakte open haard juist de mogelijkheid om alles op maat en op basis van het interieur samen te stellen. Voor vrijblijvend advies over de keuze tussen een prefab of handgemaakte haard kunt u altijd contact opnemen met ons.

Prefab open haard

De prefab open haarden zijn de modellen die als het ware kant-en-klaar zijn voor gebruik. Hierbij staan de afmetingen, de steensoort en het model al vast wat zorgt voor een zeer scherpe prijs en de installatie is relatief snel gedaan. Deze handige prefab haarden kunnen in vrijwel iedere bestaande situatie gebruikt worden en dat is dan vaak het geval om een oude openhaard te vervangen. Eventueel kunnen de prefab haarden ook geplaatst worden in een situatie zonder haard om deze vervolgens in te bouwen.

Handgemaakte open haard

Wanneer de huidige open haard aan vernieuwing toe is en u wilt dit naar eigen wens inrichten, dan kan dit door middel van een handgemaakte open haard. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe stenen te plaatsen aan de binnenzijde of de bestaande haard te verwijderen en hiervoor een nieuwe te plaatsen. Naast het plaatsen in een bestaande situatie kan een handgemaakte haard uiteraard ook volledig nieuw gebouwd worden. Hierbij kan gekozen worden hoe groot dezedient te worden, welk uiterlijk deze dient te krijgen en waar het geheel geplaatst wordt.

Een echte ambiance

Iedereen valt voor een groot vuur dat vol is en constant zorgt voor leven in de ruimte. Een openhaard zorgt hier bij uitstek voor dankzij de grote brandkamer. Hierdoor kunnen er veel blokken haardhout tegelijk worden gestookt en ontstaat er een vlammenspel dat altijd blijft verwonderen. Dit zorgt voor de ultieme setting om met het gezin, familie of vrienden te genieten van elkaar.

Stralingswarmte

De warmte die verkregen wordt is bijna volledig stralingswarmte. Stralingswarmte is de directe warmte die men ergens van voelt en doordat de haard open is, wordt de warmte van het vuur in de omgeving direct gevoeld. De stralingswarmte van de open haard zorgt ervoor dat er vanaf het begin gelijk volop van kan worden genoten.

Merken voor ombouw open haard

Altech
Dik Geurts
Jotul
JAcobus
Spartherm

Meest verkocht