Inbouw houtkachel

Met een inbouw houtkachel haalt u een fraai stukje design in huis of benadrukt de ouderwetse knusse sfeer met een authentieker model. Vaak wordt een inbouw houtkachel ook wel de nieuwe open haard genoemd, omdat het qua sfeer en beleving bijna identiek is. Waar een open haard met moeite een rendement van 20% behaald, is het rendement van een inbouw houtkachel met gemak zo’n 80% en is het verwarmen van uw ruimte zeer snel gebeurd. Tevens is een inbouw houtkachel zeer veilig, want u heeft geen last van rondvliegende vonken of warme onderdelen.


Budget voor jouw Inbouwkachel

Toon Filters
Prijs
€ 0 € 6865 € 0 t/m € 6865
Merk
 1. (4)
 2. (3)
 3. (18)
 4. (1)
 5. (14)
 6. (1)
Vuurzicht
 1. (26)
 2. (4)
 3. (4)
 4. (7)
Kleur
 1. (20)
 2. (18)
 3. (2)
 4. (1)
Aansluiting
 1. (28)
 2. (13)
Vermogen (kWh)
 1. (26)
 2. (15)
Afvoerdiameter
 1. (17)
 2. (13)
 3. (5)
 4. (6)

41 artikel(en)

per pagina

41 artikel(en)

per pagina

Waarom een inbouwkachel?

Een belangrijk aspect is dat de inbouwkachel erg gericht zijn op veiligheid en hier dan ook voor zorgen. Door het glas kunt u het oogstrelende vlammenspel te allen tijde bewonderen, maar heeft u geen last van rondvliegende vonken. Daarnaast zitten de onderdelen die voor de warmte en het rendement zorgen aan de binnenkant van de inbouwkachel, waardoor er geen mogelijkheid is om u te branden aan warme onderdelen.

Doordat de belangrijke onderdelen voor de warmte aan de binnenkant gemonteerd zijn, ontstaat er naast veel directe warmte ook veel convectiewarmte. Deze methode van verwarmen zorgt voor het aantrekken van koude lucht, vervolgens wordt dit verwarmd en ten slotte wordt de warme lucht de ruimte in geblazen. Dit zorgt voor een goede samenhang tussen sfeer en een aangename warmte.

Het rendement van een inbouw houtkachel ligt rond de 80%, maar daarnaast ontstaat er ook een snellere en complete verbranding. Door de snelle verbranding heeft u binnen enkele minuten een mooi en warm vuurtje, welke vervolgens tot een volledige verbranding komt. Deze volledige verbranding van de inbouw houtkachel is van groot belang, omdat hierdoor geen giftige stoffen vrijkomen tijdens het stoken. Dit zorgt er voor dat u rekening houdt met het milieu, maar daarnaast ook met uw eigen portemonnee. Bij een volledige verbranding brandt het hout helemaal op, waardoor u langer kunt stoken en meer warmte verkrijgt.

De keuze is reuze

Het assortiment is erg ruim, omdat er tientallen modellen zijn en deze kunnen op honderden manieren worden afgewerkt. Het assortiment is vooral te onderscheiden op basis van de afmetingen en de mogelijkheid tot het inbouwen. Qua afmetingen zijn er inbouw houtkachels die gericht zijn om in te bouwen op plekken waar weinig ruimte is, maar ook modellen die breder zijn dan twee meter en ideaal zijn voor wie de ruimte heeft. Per inbouw houtkachel zijn er een aantal mogelijkheden om deze in te bouwen en dat heeft te maken met het zogeheten vuurzicht. Zo zijn er inbouw houtkachels met alleen de mogelijkheid om het vuur aan de voorzijde te bewonderen, maar ook aan de zijkant of zelfs helemaal rondom.

Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, heeft vooral te maken met de afwerking van de inbouw houtkachel. Wilt u graag een design model in een vlakke wand voor een strak eigentijds resultaat of liever afgewerkt met een schouw die voorzien is van natuursteen? Al uw ideeën kunt u voorleggen aan één van de medewerkers van Droomkachels om u te helpen aan een passend model en uiteindelijk het resultaat te verkrijgen dat u voor ogen heeft.

Inbouw houtkachel kopen

Bij de aanschaf van een inbouw houtkachel is het van belang om uw huidige situatie in kaart te brengen, zodat u weet wat er mogelijk is qua modellen. Er dient dan vooral rekening gehouden te worden met de afmetingen van het model, vanaf welke kanten u het vuur wilt zien branden en de wijze waarop het afgewerkt dient te worden. De prijzen voor een inbouw houtkachel beginnen bij €1750 en eindigen bij €8000, waarbij het gemiddelde model een prijs heeft van circa €4000. Voor alle vragen betreffende een inbouw houtkachel, kunt u uiteraard contact opnemen met Droomkachels en antwoord krijgen op alles wat u wilt weten.
Wat is een inbouwhaard?
Bij een inbouwhaard wordt er een nieuwe situatie gemaakt. De kachel wordt geplaatst en deze wordt daarna ingebouwd doormiddel van een ombouw. Onze experts kunnen deze ombouw zowel stuc- of saus- klaar opleveren.
Wat is het verschil tussen een inzet en inbouwhaard?
Een inzethaard wordt gebruikt bij een bestaande openhaard of schouw. Een inbouwhaard wordt toegepast bij een nieuwe situatie. Hierbij wordt een losse kachel neergezet om er vervolgens een ombouw omheen te maken.
Hoe open ik mijn inbouwhaard?
Een inbouwhaard heeft een deurtje die op 2 verschillende manieren (afhankelijk van het model) geopend kunnen worden. Bij sommige modellen kun je gebruik maken van een draaideur en bij andere modellen wordt er gebruik gemaakt van een luxe liftdeur die verdwijnt in de ombouw.