Gashaarden

De gashaarden zijn erg in opkomst en begint bij steeds meer mensen populair te worden, waardoor er op dit moment een erg groot assortiment wordt aangeboden. Gashaarden zijn een designobject op zich, maar zorgen snel voor warmte en een overweldigend vlammenspel. Met één druk op de knop ontwaakt de gashaard en ontstaat er direct sfeer, wat ideaal is om binnen enkele seconden warmte te creëren. Doordat er snel warmte ontstaat, in combinatie met het hoge rendement, is het ideaal om ook kortere periodes te stoken, waar anders met de centrale verwarming veel warmte verloren gaat.
Toon Filters
Stijl
 1. (201)
 2. (8)
 3. (2)
Prijs
€ 0 € 7845 € 0 t/m € 7845
Merk
 1. (2)
 2. (39)
 3. (7)
 4. (33)
 5. (54)
 6. (7)
 7. (3)
 8. (1)
 9. (28)
 10. (37)
Vuurzicht
 1. (84)
 2. (36)
 3. (56)
 4. (4)
 5. (26)
 6. (5)
Kleur
 1. (198)
 2. (13)
Aansluiting
 1. (193)
 2. (9)
 3. (8)
Harthoogte achteraansluiting
 1. (7)
 2. (3)
 3. (4)
Vermogen (kWh)
 1. (54)
 2. (126)
 3. (31)
Materiaal
 1. (9)
 2. (202)
Externe luchttoevoer
 1. (1)
 2. (210)
Afvoerdiameter
 1. (13)
 2. (110)
 3. (5)
 4. (79)
 5. (3)

Artikelen 1 tot 50 van 211 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 50 van 211 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Gemak, comfort en warmte

Dat zijn toch wel de drie woorden die het meest toepasselijk zijn bij gashaarden. Het gemak zit hem in het verkrijgen van het vuurtje, omdat het met één druk op de knop gereed is. In enkele gevallen is er ook de mogelijkheid om het vuur via een mobiele applicatie alvast aan te zetten, waardoor u altijd een warm huis betreedt bij binnenkomst. Wanneer het vuurtje brandt, hoeft u niet telkens moeite te doen met hout om het brandend te houden. Dit zorgt voor een constante warmte en tevens erg veel comfort. De gashaarden zorgen erg snel voor veel warmte, want ze zijn in enkele seconden opgestart, en heeft in de meeste gevallen een rendement dat op kan lopen tot 85%.

Open en gesloten gashaarden

Het aansluiten van de gashaarden kan op twee manieren verschillende manieren gebeuren, namelijk met een open en gesloten systeem. Vaak zijn beide systemen mogelijk binnen een woning, maar ligt het aan het model van de gashaard welk systeem er gebruikt gaat worden.

Bij de gashaarden met een open systeem, wordt de zuurstof uit de ruimte gehaald waar deze geplaatst is. Bij deze modellen is het erg belangrijk dat er goede ventilatie is, zodat er altijd genoeg zuurstof in de ruimte aanwezig zal zijn om het vuur te bevorderen. Door het open systeem is er de mogelijkheid om te kiezen voor een open vuur, waarbij er geen glas zit tussen de ruimte en het vuur en dat zorgt voor nog meer beleving. Een open systeem zorgt voornamelijk voor veel stralingswarmte en hierdoor is het rondom de gashaard altijd heerlijk warm. Een open gashaard is ideaal ter vervanging van een open haard of te plaatsen in een schouw, omdat er in deze gevallen genoeg zuurstof aanvoer is.

De gesloten gashaarden staan niet in verbinding met de ruimte waar deze geïnstalleerd zijn, waar bij deze modellen de aangevoerde zuurstof van buiten komt en tevens worden de rookgassen via dezelfde buis weer afgevoerd. Met een gesloten systeem is de gashaard altijd voorzien van een glasplaat, waardoor de haard zelf warmer wordt dan bij een open systeem. Door deze warmte ontstaat er meer convectiewarmte en dit zorgt voor een hoger rendement.

Gashaarden prijzen

De prijzen van de gashaarden kunnen erg uiteen lopen en dat heeft vooral te maken met het design, grootte en het merk. De gemiddelde gashaard heeft een prijs van ongeveer €2500, maar er zijn ook al modellen te vinden voor €500. Voor wie echt groot wil uitpakken en optimaal gebruik wil maken van de gashaard voor sfeer en/of warmte, zijn er modellen met een prijs van zo’n €5000. De gashaarden worden steeds populairder en hierdoor wordt het assortiment ook steeds groter, wat ervoor zorgt dat er binnen uw budget altijd een passend model te vinden is.

Gashaard kopen

Bij het kopen van een gashaard dient er vooral rekening te worden gehouden met de volgende aspecten: is er de mogelijkheid om hem veilig en volgens de regels te installeren, kiest u voor een open of gesloten systeem en welke modellen passen er binnen uw budget. Mocht u vragen hebben over een gashaard kopen, kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.