Gashaarden

Een gashaard is niet meer weg te denken uit het interieur. Het is een designobject geworden dat een populair onderdeel van het interieur is door de snelle warmte en een overweldigend vlammenspel. Met één druk op de knop ontwaakt de vlam en ontstaat er direct sfeer. Door het grote assortiment is er altijd een model dat past binnen jouw wensen. Alle gashaarden hebben een hoog rendement en zijn te branden op verschillende standen, zodat je deze als hoofdverwarming kan gebruiken of alleen als sfeermaker (ideaal in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming).

Producten 1-24 van 240

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 240

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De beste gashaard voor je huis

Wie wil er nou niet een mooi gashaard in huis hebben? Een mooie haard zorgt niet alleen voor comfort, maar voegt ook gelijk een groot stuk gezelligheid toe aan je inrichting. Droomkachels is een specialist op het gebied van sfeerverwarming en heeft voor elke situatie een passende oplossing om ervoor te zorgen dat de gashaard het beste tot zijn recht komt. Graag komen wij met je in contact om naar de mogelijkheden te kijken om jouw droom te realiseren.

Wat is een gashaard nou precies?

Als jij de keuze maakt voor een gashaard, dan kies je voor een soort haard die net zoveel sfeer heeft als een haard die met hout gestookt wordt, maar die wel een aantal grote voordelen met zich meebrengt. Door middel van aardgas of propaan wordt in combinatie met een houtset of kiezels gezorgd voor een realistisch vuurbeeld dat veel sfeer met zich meebrengt. Het is een centraal punt waar je samenkomt, volledig tot rust kan komen en kan genieten van het nu

Voordelen van een gashaard

Goed, van het stoken van een gashaard zul je dus niet moe worden. Je kan lekker languit op de bank blijven liggen terwijl de haard de hele avond zijn werk doet. Het wordt je hierbij heel makkelijk gemaakt. Je kan een van onze haarden namelijk heel eenvoudig met een appje op je telefoon bedienen! Sowieso is het gebruiksgemak van een dergelijke haard een zeer groot voordeel. Daar komt ook bij dat je weinig onderhoud hebt aan een gashaard. Ook worden er met het verbranden van gas veel minder fijnstoffen geproduceerd. De uitstoot is minimaal, zeker met de meer uitgebreide modellen die wij voor je hebben klaarstaan.

Een gashaard aanschaffen?

Als jij de keuze wil maken voor een gashaard, dan kunnen we je alleen maar groot gelijk geven. Bij Droomkachels hebben we de mooiste en beste haarden van een groot aantal merken voor je klaarstaan. Bekende merken zijn onder andere DRU, Element4, Faber, Thermocet en Wanders. Dit zijn fabrikanten waarbij veiligheid en kwaliteit zijn gegarandeerd. Voor ieder budget hebben wij een passende oplossing te bieden. Hoe jij die gashaard in je inrichting wil inpassen is aan jou, wij zorgen voor het beste resultaat. Je mag erop rekenen dat je op een veilige manier van een prachtig, sfeervol vuur gaat genieten!

Installatie van een gashaard

Onze installateurs zijn vakbekwaam en zorgen ervoor dat de gashaard op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Deze garantie wordt gegeven op de verschillende onderdelen van de installatie, zoals het aanleggen van het gas, het kanaal, de gashaard technisch opstellen en/of het inbouwen inclusief afwerken van het geheel. Op basis van jouw wensen, zorgen wij dat het op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Door op locatie langs te komen maken wij de situatie inzichtelijk en verzorgen alles van begin tot eind.

Meer weten over onze gashaarden?

We vertellen je graag meer over die mooie gashaarden die we in ons assortiment voor je klaar hebben staan. Door in gesprek te gaan over de wensen, komen we gezamenlijk tot de beste oplossing. Als je kiest voor Droomkachels, dan heb je verder geen omkijken naar het geheel. Wij zorgen ervoor dat deze helemaal voor je wordt geïnstalleerd en dat aan elk detail is gedacht. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is jezelf installeren op je bank of in je favoriete stoel en met een druk op de knop de kachel aanzetten. En genieten!

Heeft een gashaard een afvoer nodig?

Ja, een gashaard heeft een afvoer nodig om de verbrandingsgassen veilig naar buiten te leiden. Dit kan een traditionele schoorsteen zijn, of een speciaal rookkanaal voor gashaarden. Er bestaan ook gashaarden met een zogenaamd gesloten systeem, die verse lucht van buiten halen en de verbrandingsgassen direct naar buiten afvoeren, zonder gebruik van een traditionele schoorsteen. Het is belangrijk dat de afvoer correct is geïnstalleerd voor een veilige en efficiënte werking.

Wat zijn de beste gashaarden?

De beste gashaarden zijn afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren. Enkele gerenommeerde merken zijn Element4, DRU, Faber, en Wanders. Bij het kiezen van een gashaard, overweeg factoren zoals energie-efficiëntie, gebruiksgemak, esthetiek, veiligheidskenmerken, en de beschikbaarheid van een afvoer. Kies voor een model dat past bij jouw interieur en voldoet aan jouw behoeften. 

Welke soorten gashaarden zijn er?

Er zijn verschillende soorten gashaarden: 1) Inbouwgashaarden, die geïntegreerd worden in de muur of ombouw. 2) Vrijstaande gashaarden, die flexibel kunnen worden geplaatst. 3) Hangende gashaarden, die aan de muur of het plafond worden bevestigd. Elk type heeft unieke voordelen en past bij verschillende interieurstijlen en verwarmingsbehoeften.

Heeft een gashaard onderhoud nodig?

Ja, een gashaard heeft regulier onderhoud nodig voor een veilige en efficiënte werking. Dit omvat het controleren en schoonmaken van de brander en het glas, het inspecteren van de afdichtingen en de ontsteking, en het controleren van de afvoer op blokkades. Jaarlijkse inspectie door een gecertificeerd technicus wordt aanbevolen om de veiligheid en optimale prestaties te waarborgen.