Installatiekosten houtkachel

Het bedrag wat je uiteindelijk kwijt zal zijn om uw houtkachel volledig geïnstalleerd in huis te hebben, hangt af van verschillende factoren. Het assortiment aan houtkachels is zeer divers en de mogelijkheden van het installeren ook, waardoor de prijzen erg uiteen kunnen lopen. Enkele factoren zijn bijvoorbeeld de manier van installeren en de lengte van het rookkanaal dat nodig is.

Aanschaffen van de houtkachel

Het is allereerst belangrijk om te kijken welke houtkachel past bij de installatie die u voor ogen heeft. Op deze manier weet u wat de mogelijkheden zijn binnen uw woning en wat u kunt verwachten qua installatie. De volgende modellen zijn er en de meest gebruikte manier van installatie:
  • Vrijstaande houtkachel: Bovenaansluiting met rookkanaal door plafond tot het dak of een achteraansluiting welke op een bestaand rookkanaal.
  • Voorzetkachel: In principe een achteraansluiting en kan worden aangesloten op een bestaand rookkanaal.
  • Inzetkachel: Bij een schouw of ander bestaand kanaal, kan dit model erin gezet worden en worden weggewerkt in de bestaande situatie.
  • Inbouwkachel: De naam geeft het al prijs, want deze inbouwkachels worden namelijk in zijn geheel ingebouwd in bijvoorbeeld een muur.
  • Hangend: Hangende houtkachels kunnen geïnstalleerd worden met een bovenaansluiting door het plafond tot het dak of met een achteraansluiting door de muur.

Kosten van het rookkanaal

De kosten van het rookkanaal kunnen erg uiteen lopen, omdat er veel verschil zit in de soorten rookkanalen die verkrijgbaar zijn. Als u beschikt over een rookkanaal dat veilig genoeg is om gebruikt te worden, dan kunt u met enkele onderdelen uw houtkachel al aansluiten. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft u een geheel nieuw rookkanaal nodig en dan kan het zo zijn dat de kosten van het rookkanaal uiteindelijk duurder zijn dan de aanschaf van de houtkachel zelf.

"Zelf twee rechterhanden? Laat onze installateurs met gouden handen aan het werk gaan. Snel, vakkundig en volgens het bouwbesluit!"

Kosten van de installatie

De uiteindelijke kosten van de installatie zijn van te voren niet gemakkelijk te benoemen, omdat er zoveel verschil zit in de mogelijkheden. Wanneer het gaat om een simpele installatie, waarbij enkele meters rookkanaal aangelegd dienen te worden en een dakdoorvoer, dan komt men inclusief materiaal vaak rond de €1000-€3500 uit. Kiest men voor het laten inbouwen van een inbouwkachel en het geheel laten afwerken, dan zal dit al snel naar een bedrag gaan rond de €5000. Voor meer informatie over de kosten van de installatie in uw situatie, kunt je bellen naar 088 - 101 91 76 of onderstaand formulier invullen. Gegarandeerd binnen één uur reactie.