Nestor Martin houtkachels

Al ruim anderhalve eeuw worden de Nestor Martin houtkachels in eigen fabriek in België gefabriceerd van zeer hoogwaardig gietijzer. Door het fabriceren in eigen beheer te houden heeft Nestor Martin altijd verbeteringen kunnen doorvoeren om zo tot houtkachels te komen van zeer hoge kwaliteit, met een rendement van wel 80%.

De Nestor Martin houtkachels zijn voorzien van de zogeheten Woodbox technologie, waardoor op eenvoudige wijze de warmte en het vlammenspel kan worden geregeld. De modellen van Nestor Martin zijn erg divers, namelijk van klassieke uitstraling tot zeer modern.

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Geschiedenis van Nestor Martin

Al meer dan 150 jaar worden de houtkachels van Nestor Martin gefabriceerd in Spanje door middel van pure ambacht. In de Spaanse fabriek is de ambacht behouden gebleven en gecombineerd met innovatie. Sinds de eerste dag wordt het dampende gietijzer bij een temperatuur van 1500 graden in de mallen gestopt. Dit geldt tevens voor het feit dat elke Nestor Martin houtkachel met de hand wordt gemaakt en voldoet aan de hedendaagse kwaliteitsnormen. Dit zorgt ervoor dat de houtkachels een hoog rendement hebben.

Woodbox Technologie

Alle houtkachels van Nestor Martin zijn uitgerust met deze technologie, waardoor de best denkbare kwaliteit bereikt kan worden. Het is een geïntegreerd systeem dat de primaire en secundaire verbranding met elkaar combineert, waardoor de totale verbranding beter wordt. Dit leidt tot een hoger rendement en een lagere uitstoot van fijn stof welke voldoet aan de nieuwste wetgeving, de EcoDesign 2022. Tegen een meerprijs is er de mogelijkheid om de houtkachel aan te sturen door middel van een afstandsbediening. Hiermee kan het tempo van het vuur bepaald worden en tevens de gewenste temperatuur. Dit verhoogt de effectiviteit van de hoeveelheid hout dat in de houtkachels van Nestor Martin wordt gestopt.