Dovre houtkachels

Dovre is een Belgische fabrikant van houtkachels die haar roots in Noorwegen heeft. In Noorwegen worden houtkachels al honderden jaren gebruikt om huizen te verwarmen en deze kennis gebruikt Dovre om tot haar tot in de puntjes geperfectioneerde gietijzeren houtkachels te komen. Het aanbod van Dovre is erg divers en kent onder andere retro modellen, maar ook zeer strak vormgegeven. Door het dubbele verbrandingssysteem waar de houtkachels van Dovre mee uitgerust zijn, waardoor er extra lucht aan de brandkamer wordt toegevoegd om de laatste rookgassen nogmaals te doen ontvlammen, ontstaat er een zeer hoog rendement en wordt er milieubewuster gestookt. Door de uitstekende kwaliteit die Dovre levert, ontvang je tevens minimaal 5 jaar garantie op jouw aankoop.

Producten 1-24 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 1-24 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dovre, ruim 80 jaar kwaliteit

Vanaf het eerste moment ontwerpt en fabriceert Dovre haar houtkachels in hun eigen ijzergieterij. Dit is één van de speerpunten van Dovre om de kwaliteit te allen tijde te kunnen waarborgen. Zij weten welk materiaal er gebruikt wordt, hoe dat gebruikt wordt in de houtkachels en welke kwaliteit dat met zich meebrengt. Na productie wordt elke houtkachel geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat die de beste prestaties kan behalen. Vandaar dat Droomkachels met trots de houtkachels van Dovre installeert en de garantie geeft dat deze naar behoren functioneren. Dovre geeft standaard vijf jaar garantie op de gietijzeren onderdelen en dat is met vijf jaar te verlengen als de houtkachel wordt aangemeld.

Dubbel verbrandingssysteem

De houtkachels van Dovre concurreren met de beste merken onder andere door het dubbele verbrandingssysteem. Aan de achterzijde van de houtkachel wordt secundaire lucht toegevoegd aan de brandkamer door middel van een speciale vlamplaat. Deze lucht wordt eerst verwarmd en kan daardoor de resterende rookgassen verbranden die dat nog niet waren. Hierdoor ontstaat een hoger rendement, verbrandt het geheel beter en is er minder uitstoot van fijn stof (wat beter is voor het milieu). Deze methode van stoken zorgt samen met het Air Wash glasbeluchtingssysteem dat de aanslag op de ruit minimaal is. Hierdoor dient het glas nauwelijks schoongemaakt te worden en is het onderhoud vrijwel nihil aan de houtkachels van Dovre.

Gevarieerd assortiment van Dovre

De houtkachels van Dovre verschillen veel van elkaar, waardoor een gevarieerd aanbod ontstaat. Dit maakt dat er voor elk interieur een houtkachel is die past qua vormgeving en vermogen. Voor Droomkachels is dit een erg fijn merk om mee te werken, omdat er gemakkelijk gewisseld kan worden om de houtkachel beter aan te laten sluiten op de situatie zonder op kwaliteit in te leveren. Kom je er niet uit? De experts van Droomkachels helpen graag bij het kijken naar de beste houtkachel voor jouw situatie en maken een persoonlijk plan om de installatie uit te voeren.