De mogelijkheden met een inbouwhaard

Droomkachels heeft een uitgebreid assortiment in zowel houtkachels als gashaarden, waarvan een groot aantal inbouwhaarden zijn. Inbouwhaarden worden vooral veel geplaatst in nieuwe situaties, zoals verbouwingen in bestaande huizen of bij de bouw van een compleet nieuw huis. Uiteraard is het in bestaande situaties ook mogelijk om een inbouwhaard te plaatsen. Een inbouwhaard wordt geplaatst, waarna er een complete ombouw omheen gemaakt wordt. Dit is vaak gemetseld of gemaakt van hiervoor geschikt plaatmateriaal.

Diverse varianten

Heb je het idee om je televisie boven je haard te hangen, dan is dat zeker mogelijk! Echter kunnen televisies in beperkte mate tegen hitte, waardoor hier wel rekening mee gehouden moet worden. Het regelen van hitte is met een gashaard relatief eenvoudig, maar met de juiste maatregelen moet ook een houtkachel tot de mogelijkheden behoren. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een haard naast de televisie. Hierbij hoef je je verder niet druk te maken over de hitte.

Het gevoel van een open haard

Heb je graag het idee van een open haard, maar wil je toch de mogelijkheid hebben om meer warmte te behouden en een hoger rendement te verkrijgen? Dan is een inbouwhaard met liftdeur een goede mogelijkheid. Deze kan gemakkelijk open en dicht, waardoor je zelf de keuze hebt. Wil je van meerdere kanten van het vlammenspel kunnen genieten, dan is een doorkijkhaard of met zijruitjes een perfecte optie. Deze worden vaak gebruikt om een ruimte in twee delen te verdelen en zodoende bijvoorbeeld de woonkamer van de keuken te scheiden.

Inbouw gashaarden

Enkele populaire fabrikanten van inbouwhaarden op gas zijn Dru, Faber, Wanders en Element4. Zij hebben de haarden zo ingericht dat er weinig van de kachel zelf te zien is, maar je voornamelijk zult genieten van de prachtige vlammen. Logisch natuurlijk, want dit zal waarschijnlijk je voornaamste reden voor de aanschaf van een gashaard zijn. Sfeer in combinatie met warmte, dat is wat een gashaard perfect kan bieden! Daarnaast zijn ze gemakkelijk te onderhouden.

Inbouw gashaard en houtkachel

Afwerking

Wat de afwerking van de ombouw betreft zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor stucwerk, tegels, leren tegels, keramiek etc. In overleg met Droomkachels kunnen de mogelijkheden besproken worden, neem daarom gerust contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen.

De voordelen

Een inbouwhaard heeft een erg nette en strakke afwerking. Doordat ze in ingebouwd zijn, zijn ze min of meer een met het geheel, waardoor je meer ruimte lijkt te hebben. Inbouwhaarden passen in vrijwel iedere inrichting, en zo niet, dan is het wel naar smaak te maken. Deze zijn zowel mogelijk in een klassieke als moderne afwerking. Mocht je graag een inbouwhaard willen maar er niet helemaal uitkomen qua afwerking, neem dan contact met ons op. Door middel van een inmeetafspraak worden de mogelijkheden besproken.