Elektrische inzethaard

Een elektrische kachel is onwijs gezellig en geeft ook veel warmte af. Het is een goede manier om een woonkamer, slaapkamer of werkkamer gezelliger of knusser te maken. Daarbij kan de inzet elektrische kachel ook dienen als verwarming voor deze ruimtes. Deze kachels zijn energiezuinig, gemakkelijk te bestellen en nog gemakkelijker te plaatsen!

Oeps..

Deze categorie bevat nog geen producten. Uiteraard vindt u hier binnenkort een groot assortiment aan producten van hoge kwaliteit. Voor nu kunt hier terugkeren naar de Homepage of via een andere link verder kijken.

Een goed voordeel van een inzet elektrische kachel is dat deze gemakkelijk aan te sluiten is en hierbij ook direct in gebruik te nemen is. Je hoeft geen voorbereidingen te treffen zoals het geval is bij een echte open haard of het aansluiten van een thermostaat. Elektrische kachels koop je namelijk kant en klaar via het internet en zodra ze binnen zijn heb je ze binnen enkele minuten geïnstalleerd in jouw huidige situatie. Dankzij deze afwezigheid van voorbereidingen, zoals het bouwen van een schoorsteen of leidingennetwerk, is de installatie erg eenvoudig.

De elektrische kachel bij de televisie

Een inzet elektrische kachel is bedoeld om in een bestaande open haard te plaatsen, echter kan deze tevens in een wand of kast verwerkt worden. Het is tegenwoordig zeer populair om een inzet elektrische haard in de televisie muur of televisie kast te verwerken. In de meeste gevallen wordt hij direct onder de televisie geplaatst. Wanneer je jouw elektrische kachel zo in wilt bouwen, is het belangrijk dat je van te voren weet wat de afmetingen zijn voor je de kachel koopt, of dat je een kast op maat zoekt naar aanleiding van de kachel. De elektrische kachels komen in standaardmaten die aansluiten bij de standaard maten van tv-kasten en wanden. Het is echter belangrijk om goed te weten welke afmetingen je precies nodig gaat hebben.

Vele mogelijkheden van een inzet elektrische kachel

Omdat elektrische haarden, in contrast met gashaarden, enkel elektriciteit nodig hebben om te functioneren is het bijna een ‘Plug and Play” systeem. Daarnaast biedt de elektrische kachel ook vele mogelijkheden die vaak met een afstandsbediening kunnen worden bediend. Zo kan bij een inzet elektrische kachel worden gekozen om bijvoorbeeld enkel gezellige vlammen te tonen. Hierdoor krijg je wel de gezelligheid van vlammen, maar genereer je geen warmte. Dit is bijvoorbeeld erg handig in de zomermaanden. Echter kan de kachel net zo gemakkelijk warmte genereren als een echte haard. Hierdoor heb jij volle controle over jouw haard en zet je hem met een druk op de knop aan of uit.

De inzet elektrische kachel zelf installeren

Elektrische kachels zijn zeer gemakkelijk te plaatsen. Je kunt kiezen om van te voren al een elektriciteitsaansluiting te prepareren achter de kast, of om gewoon een verlengsnoer aan te sluiten. Let op: sluit de elektriciteit eerst aan voor je de kachel in de wand of kast schuift. Zo kun je namelijk zorgen dat de kabel niet klem komt te zitten en stevig wordt aangesloten. Zodra de kachel is aangesloten op het net kan hij direct aangezet worden. Met de afstandsbediening, of de knoppen op de kachel zelf, kun je hem direct bedienen.

Elektrische kachel bestellen via het internet

Via een webshop kun je een inzet elektrische haard gemakkelijk bestellen. Je vindt er een overzicht van de maten, kleuren en soorten in een klik. Ook biedt een website vaak uitgebreide informatie over het gebruik van de desbetreffende kachel en hoe deze het beste geïnstalleerd kan worden. Een inzet elektrische kachel heeft over het algemeen weinig tot geen onderhoud nodig, dus hier hoef jij je geen zorgen om te maken. Een elektrische kachel bestel je met een druk op de knop en vaak wordt hij de volgende dag al bij jou thuis geleverd! Wanneer geniet jij van je nieuwe inzet elektrische kachel?