Waarom bij Droomkachels?

 • Showroom van 100m2
 • Uit voorraad leverbaar
 • Landelijke levering en installatie
 • Bel 088-1019176 van 09:00 tot 00:00
 • 1500+ tevreden klanten
 • 30 dagen bedenktermijn

Tuinkachels

Met een tuinkachel kan er nog langer genoten worden van de gezelligheid in de tuin. Het zorgt voor een aangename warmte gecombineerd met een oogstrelend vlammenspel, wat de sfeer aanzienlijk verhoogd. Een tuinkachel is een makkelijke manier om nog lang te genieten van de zomeravond in uw tuin.
Toon Filters
Prijs
€ 0 € 2445 €  t/m € 
Kleur
 1. (3)
 2. (17)
Aansluiting
 1. (26)
 2. (2)
 3. (1)
Vermogen (kWh)
 1. (6)
 2. (13)
Vuurzicht
 1. (27)
 2. (2)
 3. (3)
Materiaal
 1. (18)
 2. (6)
 3. (8)
Afvoerdiameter
 1. (1)
 2. (23)
Merk
 1. (5)
 2. (17)
 3. (1)
 4. (1)
 5. (8)

32 artikel(en)

per pagina

32 artikel(en)

per pagina

Waarom een tuinkachel?

Men zit vaak in de tuin, maar wanneer de zon onder is, koelt het snel af. In de meeste gevallen wordt er opgeruimd en de zomeravond gelaten voor wat het is, terwijl dit niet nodig hoeft te zijn. Een tuinkachel geeft veel warmte en zorgt voor een overweldigende sfeer, waarmee het een genot wordt om ‘s avonds buiten te zitten en te genieten van het vlammenspel in de tuin.

Verschillende soorten tuinkachels

Het assortiment aan tuinkachels wordt steeds groter en de modellen zijn qua materiaal te onderscheiden in drie segmenten: gietijzer, staal en cortenstaal. De gietijzeren modellen zijn vaak erg decoratief, omdat er wordt gewerkt met een mal en hiermee qua design bijna alles mogelijk is. Doordat de gietijzeren tuinkachels uit één mal worden gefabriceerd, worden de onderdelen niet aan elkaar gelast en dus vrij van lasnaden. De (corten)stalen modellen zijn wat moderner vormgegeven, maar waar er bij de modellen van cortenstaal wel geprobeerd wordt om het wat ouderwetser eruit te laten zien. Verder zijn de eigenschappen nagenoeg hetzelfde: Alle tuinkachels kunnen hoge temperaturen aan en zorgen daarmee voor veel warmte, kunnen dagelijks gebruikt worden en gaan bij normaal gebruik met gemak enkele jaren mee.

Voordelen tuinkachel

Een tuinkachel heeft vele voordelen in de tuin en zijn daardoor erg populair. Het voornaamste voordeel is dat er veel directe warmte ontstaat, waardoor zitten in de tuin nog lekkerder, leuker en gezelliger wordt. Een tuinkachel neemt de warmte van de vlammen in zich op, houdt deze lang vast en stoot ze vervolgens langzaam uit. Hierdoor blijft de warmte lang rond de tuinkachel hangen en blijft u het warm houden. Met een tuinkachel blijft en geniet u langer buiten, waarbij de sfeerverhogende factor een grote rol speelt. Het vuur zorgt voor erg veel sfeer, waardoor de tijd geen rol meer speelt en het altijd gezellig blijft rondom de tuinkachel. En wanneer die niet brandt, blijft het een designobject in uw tuin.