Schouwen

Een schouw wordt vaak gezien als de finishing touch na een renovatie van de open haard of het laten plaatsen van een inbouwhaard of kachel. Het is de ideale manier om het af te werken en net even die unieke draai te geven aan het ontwerp. Met een schouw creëert u extra sfeer en zorgt u er tevens voor dat de verbrandingsinstallatie niet onopgemerkt blijft. Het assortiment aan schouwen is erg breed, waarbij circa 30 verschillende steensoorten gebruikt kunnen worden en er hierdoor altijd een passend aanbod is voor u.

Oeps..

Deze categorie bevat nog geen producten. Uiteraard vindt u hier binnenkort een groot assortiment aan producten van hoge kwaliteit. Voor nu kunt hier terugkeren naar de Homepage of via een andere link verder kijken.

Klassieke of moderne schouw

Binnen het grote assortiment aan schouwen is er de keuze uit een klassieke of modern model. De klassieke modellen hebben een wat ouderwetse style, welke vervaardigd worden met hedendaagse kwaliteit en hierdoor nog tientallen jaren gebruikt kunnen worden. Een klassieke schouw benadrukt de bourgondische levenstijl van vroeger, waarbij gezelligheid en genieten van het leven centraal staat. Een moderne schouw is strakker vormgegeven en past vaak goed bij de wat nieuwere woningen. In de meeste gevallen worden de moderne schouwen vervaardigd uit verschillende soorten steensoorten, zoals marmer, kalk­ en natuursteen. Binnen het assortiment van de steensoorten zijn er circa 30 soorten die kwalitatief hoogwaardig zijn om te gebruiken voor een schouw.

Altijd uniek

Wanneer u kiest voor een schouw van een bepaalde steensoort, dan bent u ervan verzekerd dat u een uniek pronkstuk in huis haalt. Dit heeft ermee te maken dat ieder stuk rots anders is qua samenstelling en hierdoor dus ook het stuk steen dat gewonnen wordt om te gebruiken in de schouw. Dit zorgt ervoor dat er geen enkele andere schouw zal zijn, zoals die van u. Tevens kunt u door middel van een gravering uw schouw nog unieker en persoonlijker maker.

Soorten schouwen

Er zijn twee verschillende modellen qua schouw, namelijk de voorzetschouw en de omloopschouw. Een voorzetschouw wordt vaak geplaatst voor een inbouw­ of openhaard, waarbij de schouw het geheel afdekt en ervoor zorgt dat het vlammenspel extra benadrukt wordt. Bij een omloopschouw wordt er een schouw geplaatst welke helemaal om uw verbrandingsinstallatie verwerkt is. Mocht er binnen het grote assortiment toch geen passende schouw zijn, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor maatwerk.