Welke houtkachel past bij mijn interieur?

Er zijn honderden mogelijkheden, echter is het niet mogelijk om ze allemaal te kiezen. Uiteraard is het de bedoeling dat de houtkachel de juiste uitstraling heeft en een echte aanvulling is binnen het interieur. Droomkachels heeft op basis van reeds geïnstalleerde modellen en in samenwerking met een interieurstylist per interieur gekeken welke kachel het beste tot zijn recht komt. Benieuwd? Bekijk hieronder onze adviezen.Industrieel

Vooral het woord “stoer” neemt in dit interieur de overhand. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van zwart-, wit- en grijstinten die gecombineerd worden met legergroen of felgekleurde accenten. Er worden strakke vormen gebruikt in grote open ruimtes. Typische elementen in een industrieel interieur zijn onder andere een gietvloer, metalen trap, bakstenen muur en houten tafels. Het materiaal dat hierbij goed past zijn beton, metaal en hout.

Bohemian

Dit type interieur kenmerkt zich door de willekeurigheid waarbij verschillende vormen gebruikt worden in combinatie met felle kleuren als rood, roze, geel en oranje. Het is een stijl die past bij mensen die graag “out-of-the-box” denken en daarbij voor alles een oplossing hebben. De ruimte wordt vaak ingericht met onder andere vintage meubels, kussens, opvallend tapijt en producten van hout, metaal, riet of beton.

Klassiek

Producten van vroeger in een modern jasje, dat is wat dit interieur het beste beschrijft. Over het algemeen worden er donkere kleuren zoals grijs-, zwart- en bruintinten gebruikt. Als materiaal wordt voornamelijk hout gebruikt dat gecombineerd wordt met luxe stoffen zoals fluweel, linnen en leer. De inrichting is volledig klassiek of in combinatie met moderne elementen. Klassieke elementen zijn een brocante kast, een kroonluchter en een antieke tafel. Deze worden samen gebruikt met bijvoorbeeld moderne stoelen of hedendaagse kachel.

Scandinavisch

De inrichting is te herkennen aan de natuurlijke materialen en de functionaliteit. Het belangrijkste in huis zijn de houten vloer en producten die verschillend worden afgewerkt door middel van olie. Wat betreft kleur wordt gebruik gemaakt van wit, grijs en blauw in combinatie met aardetinten, waardoor een rustgevend eindresultaat ontstaat. Alles wat wordt toegepast in huis is clean, wat inhoudt dat alles strak dient te zijn en in lijn met elkaar. Vaak wordt de kachel in de hoek van de kamer geplaatst, waarbij een speksteenkachel het meest tot zijn recht komt door de grijze kleur.

Landelijk

Binnen een landelijk interieur wordt gewerkt met aardkleuren die versterkt worden door witte elementen te gebruiken. De aardkleuren komen voornamelijk door het gebruik van natuurlijke producten zoals houten meubels en balken. De muren zijn voornamelijk neutraal in de kleur wit en maken dat alles in de ruimte extra aandacht krijgt. De ruimtes zijn ingericht met robuuste meubels gecombineerd met een moderne touch. Dit is terug te zien in bijvoorbeeld een houten tafel met noesten en designerstoelen. Als accessoires zijn producten gebruikt als een melkkrukje, houten ladder, vaas met takken, grote lampen of kaarsen.

(Urban) Modern

Het urban moderne interieur is te herkennen aan oude houten balken, bakstenen en steigerbuizen die nog aanwezig zijn van vroeger. Voor het interieur is gekozen voor producten van staal, onbewerkt hout, beton, leer of suède. Er zijn voornamelijk grijstinten aanwezig als basiskleur dat aangevuld wordt met zwart, groen, blauw en oranje. De groene tinten worden vaak verkregen door gebruik te maken van verschillende planten met kleurrijke bloemen.

Retro

Bij een retro interieur worden oude stijlen tot leven gebracht in een nieuw jasje met een vleugje nostalgie. Enkele veel gebruikte kleuren hiervoor zijn mosterd geel, olijfgroen en okergoud. Het meubilair is vaak rond of bevat ronde elementen en is van onder andere teak hout. Daarbij wordt gebruik gemaakt van tapijten met veel kleur en industriële lampen.

Minimalistisch

Bij het minimalistische interieur worden slechts enkele elementen per kamer gebruikt, waardoor alles de aandacht trekt. Als kleuren wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke tinten in combinatie met wit. Deze kleuren worden benadrukt door natuurlijk licht van buiten, waardoor gordijnen vaak overbodig zijn. Er wordt voornamelijk gewerkt met gladde, soepele producten. Dit kunnen producten zijn van metaal, glas of hout in combinatie met een pleister-, beton- of gietvloer. Het soepele gedeelte is terug te vinden in bijvoorbeeld een leren bankstel of fauteuils.

Japans

Het Japanse interieur komt erg overeen met het minimalistische interieur. De kunst is dat er objecten worden weggelaten die geen meerwaarde bieden, waardoor er rust, ruimte, stilte en oog voor detail ontstaat. Accessoires die de aandacht trekken zijn de sleutel tot succes met bijvoorbeeld één vaas gevuld met één bloem. Als kleuren worden er neutrale kleuren, zoals wit en zwart, gebruikt in combinatie met onder andere rode tinten. De meubels kenmerken zich doordat deze relatief laag zijn en van hout of bamboe gemaakt zijn.

Jouw Droomkachel nog niet gevonden?

Geen paniek! Wij gaan persoonlijk op zoek naar de houtkachel die past binnen jouw interieur. Op basis van foto's en jouw wensen maken wij een overzicht met alle mogelijkheden. Bereik onze experts per mail via info@droomkachels.nl of bel naar 088-1019176 om direct van start te gaan!