Waarom bij ons?

  • Showroom van 1200m2
  • Uit voorraad leverbaar
  • Landelijke levering en installatie
  • Dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 00:00
  • 1500+ tevreden klanten
  • 30 dagen bedenktermijn

Welke houtkachel past bij mijn interieur?

Het assortiment aan houtkachels is zeer uitgebreid en er zijn veel verschillende modellen en types op de markt. Ieder model heeft een andere uitstraling en past hierdoor binnen een bepaald interieur. Door een houtkachel te kiezen dat past bij uw interieur, zorgt u ervoor dat de schoonheid ervan extra wordt benadrukt. Tevens is het een gemakkelijke manier om te zorgen voor extra sfeer.

Landelijk / Rustiek

Vrijstaande houtkachels doen het vaak erg goed in landelijke of rustieke ingerichte woningen. Vaak wordt binnen dit interieur de sfeer van bepaalde aspecten extra benadrukt en een vrijstaande houtkachel valt iedereen op. Over het algemeen wordt er gekozen voor de kleur zwart of antraciet, waarbij plaatstaal of gietijzer als materiaal wordt gebruikt. Plaatstaal zorgt voor een wat strakkere look & feel, terwijl gietijzer authentieke degelijkheid uitstraalt.


Klassiek

Een klassiek ingerichte woning vraagt om een houtkachel die dit gevoel versterkt. Er is eigenlijk maar één soort houtkachel welke hier echt voor zorgt en dat is er toch eentje van gietijzer. Gietijzer wordt al honderden jaren gebruikt voor allerlei producten en wordt vaak geassocieerd met de “oudheid”. Een gietijzeren houtkachel zal binnen uw interieur een echte eyecatcher zijn, waarmee sfeer en warmte gecombineerd zullen worden.


Modern / Strak

Heeft u een nieuwbouwwoning of een zeer moderne inrichting, dan past hier perfect een strak en hedendaags model. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een vrijstaand model van plaatstaal, in enkele gevallen bekleed met speksteen, of voor een brede inbouwkachel dat voor veel extra sfeer zal zorgen.


Industrieel

Bij een industrieel ingerichte woning komen in principe alle houtkachels goed tot hun recht. Welke houtkachel er het beste gekozen kan worden, heeft grotendeels te maken met op welke wijze de woning is ingericht. Over het algemeen wordt er gekozen voor strakke vrijstaande modellen, soms in een variant met speksteen, omdat hier het rookkanaal te zien is. Naast de strakke modellen wordt er vaak ook gekozen voor een gietijzeren houtkachel met versieringen of een inbouwkachel met alles erop en eraan.