Woodbox verbrandingstechnologie

Jarenlang is er onderzoek gedaan naar hoe de houtkachels van Nestor Martin zo optimaal mogelijk kunnen branden en dit heeft geresulteerd in de Woodbox verbrandingstechnologie. Het is een systeem wat zorgt dat u te allen tijde voorzien van bent van alle gemakken en volledig kunt genieten van het vlammenspel en de warmte. De technologie zit hem in de voorverwarmde lucht, waarbij dit volledig door de houtkachel verspreid wordt en dit zorgt er tevens voor dat de ruit altijd schoon blijft. Alle Nestor Martin modellen zijn hier standaard mee uitgerust, zodat u verzekerd bent van een optimaal rendement in combinatie met veel sfeer.

Ingebouwde thermostaat

De Woodbox verbrandingstechnologie is standaard voorzien van een ingebouwde thermostaat, waarmee u kunt instellen hoe warm u het wil hebben in uw ruimte. In combinatie met de afstandsbediening zorgt dit voor het zeer gemakkelijk instellen van het ideale vlammenspel in combinatie met een aangename warmte. Deze functie biedt u de mogelijkheid om uw Nestor Martin te gebruiken voor sfeer of te kiezen voor een combinatie met warmte.

Energiebesparende stand

Tevens zorgt dit systeem ervoor dat de modellen van Nestor Martin zijn uitgerust met een energiebesparende stand, waardoor u een aangename warmte verkrijgt met een minimale hoeveelheid aan haardhout. Door uw Nestor Martin in deze stand in te schakelen, heeft u de mogelijkheid om ‘s nachts het vuur te laten branden op een zeer laag niveau en dit vervolgens in de ochtend weer gemakkelijk op te laten laaien tot een volwaardig vuur. Op deze manier hoeft u in de ochtend geen inspanningen te doen om binnen enkele minuten te beschikken over een aangename warmte.

Intensiteit vlammenspel instellen

Een andere mooie bijkomstigheid van de Woodbox verbrandingstechnologie is dat de intensiteit van het vlammenspel gemakkelijk in te stellen is. Wanneer u wil dat de Nestor Martin niet opvalt, dan kiest u ervoor om een lichte vlam te tonen. Bent u in voor meer sfeer en warmte, dan zullen de grote vlammen hiervoor zorgen en dit kunt u doen door een enkele druk op de afstandsbediening.