Helex

Helex staat voor moderne houtkachels met een hoog rendement van hoogwaardige kwaliteit. Al ruim 50 jaar wordt elke houtkachel zelf door Helex ontwerpen, gefabriceerd en getest. Dit zorgt voor een product dat jaren meegaat en de eyecatcher van de ruimte blijft. Daarnaast zijn alle modellen voorzien van het nieuwe EcoDesign 2022 keurmerk wat zorgt voor minder CO2-uitstoot en dat draagt bij aan een schoner milieu. Droomkachels werkt graag met de houtkachels van Helex, omdat deze erg betrouwbaar zijn en fijn qua installatie. Wil je persoonlijk advies? Je kan ons van 09:00 t/m 00:00 bereiken.

    Daarom Helex

    Helex
  • Nederlandse makelaardij
  • Top kwaliteit
  • Strak en modern design

Oeps..

Deze categorie bevat nog geen producten. Uiteraard vindt u hier binnenkort een groot assortiment aan producten van hoge kwaliteit. Voor nu kunt hier terugkeren naar de Homepage of via een andere link verder kijken.

Geschiedenis van Helex

Sinds 1963 is Helex als familiebedrijf verantwoordelijk voor het ontwikkelen, fabriceren en testen van houtkachels met oog voor design. In een modern laboratorium worden alle onderdelen beoordeeld, met de hand gemonteerd en getest op verschillende onderdelen. Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen gaat elk toestel naar een keuringsinstituut om van diverse keurmerken te worden voorzien. Dit zorgt voor een continue kwaliteit om er zeker van te zijn dat alles klopt.

Assortiment Helex houtkachels

Helex een relatief klein, maar kwalitatief sterk assortiment. De meest bekende houtkachel is de Woody Air. Deze is er in een kleine variant (6 kWh) en zijn grotere broer (8 kWh). Wolterinck, één van de bekendste architectenbureaus uit Nederland, heeft voor Helex een houtkachel ontworpen waarbij het design op één staat. De houtkachel is erg strak vormgegeven met een speels tintje, doordat deze standaard uitgevoerd wordt met een houten onderstel. Het is een functioneel ontwerp in een luxe jasje, waardoor een uitstekende houtkachel ontstaat met een rendement van 80%. Naast deze vrijstaande modellen heeft Helex tevens verschillende inbouwhaarden in het assortiment, welke onder de lijn “Sera” vallen. Dit model is leverbaar in vier uitvoeringen: Vuurzicht aan de voorzijde, links óf rechts, links én rechts en een doorkijkmodel.