Faber houtkachels

Faber is een Nederlandse fabrikant van houtkachels. In 1844 is Jan Gerrits Faber in Franeker gestart in zijn smederij met het produceren en is sindsdien niet meer weg te denken als producent. Op het moment zit één van de hoofdvestigingen nog altijd gevestigd in Heerenveen en leveren zij aan bijna alle landen in Europa.

Alle modellen van Faber zijn vrijstaand en hebben een rendement van circa 80%, waardoor bijna alle warmte tijdens het stoken behouden blijft. De houtkachels van Faber zijn speciaal ontworpen door een interieurontwerpen en zijn te herkennen door het zeer strakke design, wat ze ideaal maakt voor in hedendaagse inrichtingen.

    Daarom Faber

    Faber houtkachels
  • On fire sinds 1844
  • Gebouwd in Nederland
  • Uitvinder gesloten verbrandingssysteem

Oeps..

Deze categorie bevat nog geen producten. Uiteraard vindt u hier binnenkort een groot assortiment aan producten van hoge kwaliteit. Voor nu kunt hier terugkeren naar de Homepage of via een andere link verder kijken.

Geschiedenis van Faber houtkachels

Faber is in Nederland al “on fire” sinds 1844, ruim 175 jaar! In Franeker begon Jan Gerrits Faber zijn eigen smederij, wat vandaag de dag nog altijd van groot belang is geweest. Dit maakt dat Faber intern alle kennis beschikbaar heeft om te innoveren en de beste houtkachels te ontwikkelen. De passie bij Faber gaat het vuur meer dan voorbij. Het gaat er bij Faber om dat iedereen kan genieten van de warmte rondom het vuur in combinatie met de sfeer en gezelligheid.

Houtkachel assortiment Faber

Faber heeft een aantal vrijstaande en inbouw modellen beschikbaar. Het assortiment is relatief klein, echter komt dat de kwaliteit ten goede. Er is gekozen om volledig te focussen op een aantal modellen die zorgen voor een uitstekende verbranding, waardoor het rendement soms wel 85% is! Dit maakt het betrouwbare houtkachels die voldoen aan de hoogste normen en elke ruimte op een zeer duurzame manier zullen verwarmen. Daarnaast blijven de handgrepen van de Dimplex modellen te allen tijde koel, waardoor deze zonder handschoenen te bedienen blijft. Door middel van het Airwash-systeem is aanslag op het glas niet langer van deze tijd en blijft de gehele kachel langer schoon. Een Faber haard is van alle gemakken voorzien.