Waarom bij ons?

  • Showroom van 1200m2
  • Uit voorraad leverbaar
  • Landelijke levering en installatie
  • Dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 00:00
  • 1500+ tevreden klanten
  • 30 dagen bedenktermijn

Waar moet ik opletten bij aanschaf houtkachel?

Het laten branden van de houtkachel in huis is voor veel mensen het toppunt van gezelligheid en sfeer. De afgelopen jaren zijn de houtkachels erg populair geworden, omdat er zelfs een besparing mee kan worden gerealiseerd op de gaskosten. Het blijft een product waar vuur een grote rol speelt, waardoor er enkele punten zijn waar rekening mee dient te worden gehouden bij de aanschaf.

Mogelijkheden betreffende installatie

Het eerste punt is om te bekijken wat uw mogelijkheden zijn betreffende de installatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw houtkachel te installeren, maar niet ieder model biedt deze mogelijkheid of het is simpelweg niet mogelijk in uw woning. Het is goed om van te voren in kaart te brengen hoe u de houtkachel geïnstalleerd zou willen hebben om dit vervolgens met een expert te bespreken. Zij kunnen u voorzien van passend advies om de installatie op een passende wijze uit te voeren.

Type houtkachel

Wanneer het voor u duidelijk is hoe u de installatie wil gaan uitvoeren, dan kunt u gaan kijken naar het type houtkachel dat u wil gaan aanschaffen. Per type houtkachel kan namelijk de installatie anders zijn en niet aansluit op hoe u het graag wil hebben. Bekijk de “houtkachel installatie” pagina om hier meer over te weten te komen en per houtkachel inzichtelijk te krijgen op welke wijze deze geïnstalleerd zal worden.

Het juiste vermogen

Als u eruit bent wat voor type houtkachel u wil hebben en hoe deze op juiste wijze geïnstalleerd kan worden, dan is het de vraag of u gaat voor verwarming, sfeer of een combinatie hiervan. Wanneer u gaat voor warmte, dan heeft u meer vermogen nodig dan wanneer alleen sfeer van belang is. Zorg ervoor dat het vermogen past bij de ruimte die u wil verwarmen, want bij te weinig wordt de ruimte niet goed verwarmd en bij teveel wordt het al snel onaangenaam warm. Bereken van te voren goed het vermogen, zodat u zorgt voor de ideale hoeveelheid warmte.