Elektrische haarden

Met een elektrische haard haal je een levendig, realistisch en sfeervol vlammenspel in huis, waarbij er ook modellen zijn die voor warmte kunnen zorgen. Het grootste voordeel van deze elektrische sfeerhaarden is vooral dat er geen afvoer nodig is om toch te kunnen genieten van een stukje nostalgische sfeer. Daarnaast zijn ze in een handomdraai geïnstalleerd, waarbij je alleen de stekker in het stopcontact hoeft te doen en vervolgens kan je genieten. Het genieten wordt al mogelijk gemaakt vanaf €0,05 per uur.

Filter onderstaande elektronische sfeerhaarden op prijs

Doe direct jouw: offerte aanvraag, brochure aanvraag, installatie aanvraag.

Toon Filters
Prijs
€ 0 € 6145 € 0 t/m € 1000

Oeps..

Deze categorie bevat nog geen producten. Uiteraard vindt u hier binnenkort een groot assortiment aan producten van hoge kwaliteit. Voor nu kunt hier terugkeren naar de Homepage of via een andere link verder kijken.

Een elektrische sfeerhaard kopen

Lijkt het je heerlijk om 's avonds op de bank te kruipen voor een knisperend vuurtje? Het is niet nodig om een houtkachel te kopen, want met een elektrische sfeerhaard kan je hetzelfde effect bereiken. Deze haarden vergen aanzienlijk minder onderhoud, makkelijker te installeren en nog beter voor het milieu ook. Want bij een elektrische sfeerhaard hoef je bovendien geen zorgen te maken over rookontwikkeling en as. Tegelijkertijd zorgen ze wel voor een unieke sfeer en wat extra warmte in huis. Ontdek de vele mogelijkheden met elektrische sfeerhaarden bij Droomkachels.

De installatie van elektrische haarden

Het grote voordeel van een elektrische haard is het makkelijke installatieproces. Waarbij je een traditionele houtkachel een rookkanaal en brandwerend materiaal nodig heeft, is dat bij de elektrische variant niet aan de orde. Zolang je een stopcontact in de buurt heeft, kan je een elektrische haard direct installeren. Wil je een ingebouwde haard aanschaffen? Dan heb je alleen wat extra plaatmateriaal nodig om de kachel netjes in jouw interieur te verwerken. Dit plaatmateriaal is aanzienlijk goedkoper dan het materiaal dat men voor traditionele haarden gebruikt, omdat het niet brandwerend hoeft te zijn.

Mooi vlammenspel door verschillende technieken

Wanneer je een haard in huis haalt, wil je natuurlijk wel van een knus vlammenspel kunnen genieten. Dat is geen probleem wanneer je voor een elektrische kachel gaat, want deze bootsen levensechte vlammen na. Er zijn allerlei technieken die de verschillende merken gebruiken om dit te realiseren. Zo zorgt Element4 voor een kwalitatief vuurbeeld door middel van een realistische houtset, standaard ontspiegeld glas en het vuur is dimbaar. Dimplex beschikt over meerdere technieken die in hun elektrische modellen verwerkt zijn, zodat er voor elk budget iets leverbaar is dat tot zijn recht komt in het interieur. Optiflame werkt door middel van spiegels die voor een bewegend oppervlak zorgen, Optimyst zorgt voor rook door middel van waterdamp en Optivirtual is de nieuwste techniek die ervoor zorgt dat een er illussies ontstaan door middel van een scherm. Bij Faber weten ze de techniek zo op elkaar in te laten spelen dat er een driedimensionaal vuurbeeld ontstaat dat niet te onderscheiden is van echt vuur.

De warmte van een elektrische (open)haard

Het is belangrijk dat een elektrische haard er mooi uitziet, maar een beetje extra warmte is ook niet verkeerd. Dan is een elektrische open haard die warmte geeft een ideale oplossing. De gemiddelde elektrische haard geeft een warmte tussen de nul en twee kilowattuur af. Dat betekent dat de warmte erg subtiel is, waardoor je de hitte alleen van dichtbij kunt voelen. Wil je de elektrische haard gebruiken om je woning te verwarmen? Dan kan je ervoor kiezen om een los warmte-element te laten installeren. Hierdoor kan de haard meer warmte afgeven, waardoor je van een mooi en warm vuurtje geniet. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden met warmte, zoals inbouw en vrijstaande haarden met warmte. Maar houd er wel rekening mee dat deze optie niet bij iedere kachel mogelijk is.

Soorten, maten en types elektrische haarden

Het maakt niet uit wat voor haard je zoekt: er is altijd wel een model dat bij je past. Zo heb je de keuze uit een hangende haard, inzethaard of inbouwhaard. Een hangend model is ideaal wanneer je vloerruimte wilt besparen. Heb je een bestaande open haard en wil je hier een elektrische haard in plaatsen? Dan is een inzethaard een goede keuze. Een inbouwhaard wordt netjes in jouw muur verwerkt en is in meer uiteenlopende vormen en maten verkrijgbaar. Vervolgens moet je het vuurzicht bepalen. Ga voor een simpel front vuurzicht, of bekijk het vlammenspel vanuit meerdere kanten door een tweezijdige of driezijdige elektrische haard te kopen. Dan is er ook nog een doorkijkhaard, waarbij je de vlammen vanuit iedere kant kunt bewonderen.

Elektrische haard met schouw

Wil je echt voor de open haard look gaan? Dan is een elektrische haard met schouw ideaal. Door de ombouw lijkt het net alsof het een echte open haard is maar heeft het de voordelen van een vrijstaande haard. In combinatie met het vlammenspel is dit een van de meest realistische elektrische haarden. De elektrische sfeerhaard met schouw is namelijk makkelijk te verplaatsen en kan overal neergezet worden waarbij er aansluiting op elektriciteit is.

De beste elektrische kachel merken

Je wilt natuurlijk kwaliteit in huis halen. Dat is geen probleem wanneer je voor een elektrische kachel van een topmerk gaat. Bij Droomkachels vind je bijvoorbeeld haarden van Charlton & Jenrick, gespecialiseerd in het maken van elektrische kachels met een klassieke uitstraling. De haarden van Dimplex zijn modern en uniek, terwijl Element4 een uitstekende keuze is wanneer je een inbouwhaard zoekt. Het merk Faber combineert klassiek en modern als geen ander. Wat uw wensen ook zijn: bij Droomkachels vind je de perfecte elektrische haard voor jouw interieur.

Cinewall met elektrische haard

Alleen een elektrische haard in een ombouw zo saai? Kies dan voor een cinewall voor een totaalplaatje. Hierbij kan je het zelf zo uitgebreid maken door naast de ombouw te kiezen voor bijvoorbeeld kasten, meubels en verlichting. Daarbij is dit op verschillende manieren af te werken met onder andere stucwerk en leren tegels.

Wat is de meest realistische elektrische haard?

Droomkachels verkoopt alleen elektrische haarden met een realistische uitstraling. Koop je een elektrische haard bij Droomkachels, dan is deze niet van een gashaard of houtkachel te onderscheiden.
De elektrische haarden van Droomkachels zijn bijvoorbeeld altijd uitgerust met een realistische houtset. Daarnaast hebben alle haarden van Droomkachels ontspiegeld glas. Ook dit draagt bij aan de realistische uitstraling van de vlammen.

Elektrische haard voor- en nadelen?

Voordelen:

  • Een elektrische haard is duurzaam.
  • Een elektrische haard is veilig, omdat deze geen echte vlammen heeft.
  • Een elektrische haard biedt de mogelijkheid om de vlammen te dimmen en de warmte te regelen.
  • Een elektrische haard heeft geen afvoer nodig.
  • Een elektrische haard heeft een realistische uitstraling.
  • Een elektrische haard is eenvoudig en snel te installeren.
Nadelen:
  • Een elektrische haard heeft geen echte vlammen.
  • Een elektrische haard heeft geen authentieke geur.

Wat kost een elektrische haard?

De kosten van een elektrische haard zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de eigenschappen van de haard, maar ook aan de uitstraling. Een elektrische haard met een luxe uitstraling is over het algemeen hoger geprijsd dan een eenvoudig model.
Door het grote aanbod van Droomkachels vind je altijd wel een haard die bij jou past. De goedkoopste modellen van Droomkachels zijn enkele honderden euro’s. Voor de meest luxe modellen betaal je tussen de 4000 en 5000 euro.

Wat is de warmteafgifte van een elektrische haard?

Een elektrische haard brengt niet alleen sfeer, maar ook warmte in huis. Dit komt omdat een elektrische haard wordt uitgerust met een warmte-element. Om het lekker warm te maken in huis, hoef je alleen het warmte-element in te schakelen.